Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbykillen nära final i JSM

Eric Lindström var nära att nå final i JSM i tennis.

Vimmerbykillen nära final i JSM

Eric Lindström var nära att nå final i dubbel i tennisens junior-SM. Men han och dubbelpartnern Filip Engström föll i supertiebreak. – Jag är inte riktigt nöjd med semifinalen, säger Vimmerbykillen.

Annons:

De två senaste åren har Vimmerbykillen Eric Lindström studerat vid tennisgymnasiet i Växjö. Under tiden har han spelat i Växjö TS. Men till det sista året på gymnasiet har Lindström valt att flytta hem till Vimmerby och sedan ett par veckor tillbaka representerar han Vimmerby TK.

Föll i supertiebreak

Nyligen spelade han JSM i Linköping. Bäst gick det i dubbeln där Lindström och Visbyspelaren Filip Engström avancerade till semifinal.

– Jag är nöjd med att gå till semi i dubbeln. Men semifinalen är jag inte riktigt nöjd med. Vi hade 5-2 och tre setbollar i första set och vi hade två game där vi kunde servat hem det. Det kändes som om vi hade fått med oss första set så hade vi vunnit, säger Eric Lindström.

Siffrorna blev 6-7, 6-4 och avslutningsvis 9-11 i supertiebreak.

”Var lite missnöjda”

I singelspelet blev det respass redan i den första matchen.

– Han jag mötte är bättre rankad än mig så det var inte en match jag skulle vinna på förhand. Men jag tycker ändå att jag borde kunnat slå honom om jag hade spelat lite smartare. I första set spelade jag bra, men i andra tappade jag spelet helt.

Till vardags spelar Eric Lindström också fotboll i nystartade BK Boston.

Varför väljer du att flytta hem till Vimmerby inför ditt tredje gymnasieår?

– Lite beror det på alla polare i Vimmerby och Boston. Jag tycker att det skulle vara roligt att ta studenten med dem. Men den största anledningen är att vi var flera som var lite missnöjda i Växjö. Vi är nu fyra stycken som flyttar till andra skolor och fyra stycken gick ut i år. Samtidigt slutar en tränare som jag tyckte om. Då känner jag att det blir roligare att gå i Vimmerby, säger Eric Lindström.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: