Annons:

Sök

Annons:

ÖPPET BREV: Till dig med EPA och megafon

David Lindgren är ungdomsledare i Vimmerby IF. Foto: Arkivbild

ÖPPET BREV: Till dig med EPA och megafon

Jag hade en hektisk torsdag. Jag hade tillåtit mig själv att lyssna på kroppen och vara hemma sjuk ett par dagar innan, sen lovat rastfotboll på Astrid Lindgren-skolan innan det var dags för vår egen eftermiddagsverksamhet. Där emellan skulle fakturor betalas, matchställ ordnas fram, ledare träffas och domare tillsättas. Allt det vanliga som hör jobbet till.

Annons:

När kvällen sen var kommen är det dags för ett av de roligaste uppdragen i Vimmerby IF, det ideella ungdomsledaruppdraget och träning med våra 09:or. Ett bra pass med utveckling av anfallsspelet avbröts mot slutet av passet av en händelse som jag har svårt att släppa. En EPA kör förbi och genom en megafon kastar den ur sig oerhört kränkande kommentarer riktade mot oss som tränade närmast vägen.

Jag tar ett snabbt och instinktivt beslut att vilja ställa dessa personer i fordonet till svars. Inspirerad av Ture Sventon som familjen ser på TV:n så behöver jag då ta mig in i den misstänktes huvud för att lista ut dennes nästa drag. Med en klaustrofobisk upplevelse rikare inser jag att personen antagligen stämt träff med andra skräpslängare på Ceos-parkeringen och följer efter. 

Min teori visar sig stämma och jag får en chans att konfrontera de som precis antagligen gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp. På väg mot Volvo-bilen har jag en god lust att byta TV-inspiratör från Ture till Gunvald, men väljer att vara saklig.

Den ansvarige har ju förstås gått upp i rök, och en av de mer pratglada har i sin livsanalys hittills kommit fram till; att det tyvärr finns människor i detta land som inte vet hur man uppför sig…?! Mitt svar blir; Ja uppenbarligen med den mest talande tillbakablick jag kan framhäva. 

Jag förstår att det finns ungdomar som behöver söka uppmärksamhet genom att vara provokativa, som vill få ryggdunk från polarna och visa sig på styva linan. Jag vet att en del lever i bubblor där det okända blir det otäcka med hjälp av fördomar. Men DU passerade igår en gräns som VI aldrig kommer att acceptera.

Jag hoppas att vårt samtal med flackande blick och pyrande cigg ledde till eftertanke innan DU somnade igår. För hör jag likande ord lämna din mun och eka över VÅR trygga plats för aktiv och meningsfull fritid igen så vet jag andra platser, mer anpassade för att sprida skit, att placera den där megafonen. 

David Lindgren, ungdomsledare Vimmerby IF

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: