Annons:

Sök

Annons:

ELEV: Vad blir det av livet om jag inte får den hjälp jag behöver?

En elev på en skola i Vimmerby är mycket orolig för sin framtid med tanke på den budget skolan tilldelats. Foto: Pixabay

ELEV: Vad blir det av livet om jag inte får den hjälp jag behöver?

Jag försöker hålla ilskan och tårarna inne när jag läser om nyheten, men det funkar bara inte. Jag vet själv hur jobbigt det är utan hjälp i skolan då jag själv är dyslektiker. HUR ska det bli nu om lärare ska sägas upp? Brist på hjälp och inga betyg? KOMMER INTE LYCKAS! Livet - vad blir det av det?

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

PASSAR INTE IN! Något fel på mig som har svårt att läsa och skriva. Känslan av att inte lyckas och att man är värdelös är bland den jobbigaste och deprimerande känsla du någonsin kan få.

Det var så jag tänkte om mig själv när jag var liten, och det vet jag att tusentals barn och ungdomar tänker om sig själva dagligen. Min dyslexi har verkligen begränsat mitt liv och kommer begränsa alla andra elever som inte får tillräcklig hjälp. Och detta kommer aldrig att förändras förrän vi SATSAR på skolan! PÅ RIKTIGT!

 *

Om man nu vet att besparingar gör oss illa - VARFÖR sparar man då? Varför gör de som bestämmer inget åt detta? Kan inte bara någon komma in igenom dörren som en hjälte snart och hjälpa mig att förstå varför få lärare ska bli färre? Finns ingen på kommunhuset som tänker på hur viktig skolan är för framtiden nuförtiden?

Jag menar inte bara på att fler lärare behövs för dyslektikernas skull utan för allas. För om vi skulle leka med tanken att en lärare blir sparkad leder det till att en annan lärare måste ta över den lärarens arbete, och det leder till att denna lärare får mer att göra som gör att varje elev får mindre tid med sin lärare. Och ju mindre tid desto mindre presterar eleverna. Tänk då hur det ska gå när de ska skära ner på fler tjänster. Så låt lärarna få stanna!    

*

Jag har hört flera besvikna kommentarer från frustrerade och oroade föräldrar som tycker detta är fruktansvärt då de får gå hem och möts av sina besvikna barn som inte alls får den hjälp och stöd de behöver. Föräldrar som måste lägga massor av tid för att hjälpa sina barn med det skolan skulle hjälpa till med.  För det är ju inte bara vi unga som drabbas utan även alla föräldrar - hela familjer.

Så varför satsas det inte mer på skolan. Det är bland det viktigaste för att framtiden ska kunna fungera. Vimmerby kommun får sämre rykte och då kommer barnfamiljer avstå från att flytta hit då satsningen är 0%. Är det så vi vill visa upp Vimmerby?

 *

Du som läser detta - tycker du det verkar rättvist att barn och ungdomar ska få mindre hjälp och stöd än de egentligen har rätt till?  För vem tycker egentligen att det är okej att oskyldiga barn och ungdomar ska sitta där i skolbänkarna och må dåligt över något de egentligen inte bett om. Vill du se Vimmerbys barn besvikna med ångest inför framtiden bara för att kommunen inte vill satsa?

Så snälla gör något åt det nu! Vi lever i en demokrati där man har rätt och uttrycka sig som man vill. Så våga göra det! Och ju fler vi blir desto lättare är det att få vår vilja igenom.

//Från frustrerad elev

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: