Annons:

Sök

Annons:

S: Kulturen ska få Vimmerby kommun att växa

Peter Högberg.

S: Kulturen ska få Vimmerby kommun att växa

Kulturen är en viktig hörnsten i samhällsbygget. Med en fritt och aktivt kulturliv kan vi möta intolerans och stärka demokratin. Fri media och kultur är en blodpump i ett demokratiskt samhälle där modet att ifrågasätta och dissikera makten inte får inskränkas.

Annons:

 Vi kan se hur totalitära stater börjar nedmontera kultur och media som inte hyllar den rådande maktstrukturen. Kulturens bildande kraft för vår personliga utveckling kan inte underskattas. Vi erhåller perspektiv och utmanas empatiskt av kulturutövandet.

Lokalt så tvingades majoriteten göra nedskärningar i kulturen och som socialdemokrater är vi inte stolta över det. Vi kommer under den kommande mandatperioden se över hur vi åter kan stärka kulturen i vår kommun. Det handlar bland annat om föreningsstöd och kulturskolan.

*

För Vimmerby kommun är kulturen en viktig del i att öka attraktionskraften och nå målet vi satt om att öka till 17 000 invånare 2022. För en kommuns attraktionskraft står en stark kulturskola för en koefficient i sammanhanget. Vi kommer under den kommande mandatperioden prioritera satsningar på kulturskolan tillsammans med de medel som vi centralt går till val på.

Det handlar om att fler unga ska få ta del av kulturens skapande kraft. Tillsammans med landstinget så har vi börjat resan på formera en regional litterär nod med grund i Vimmerby där vi vill öka läsandet få fler att nyttja det fria ordet och se till att det finns bra förutsättningar att verka inom det litterära området.

*

Astrid Lindgrens funktion för kommunen är nästan av bibliska mått och våra ledord - mod, ansvar och fantasi kommer direkt från hennes författarskap. Genom Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs har vi inte bara många besök det skapar också inflyttning och försörjning.

Det vore ju lite löjligt om vi som kommun inte profilerar oss mer som en ledfyr för kulturen i samhället.

Mats Genfors (S) kandidat till kommunfullmäktige

Peter Högberg (S), ordförandekandidat kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: