Annons:

Sök

Annons:

Fleetwood (V): Sjuksköterskor ska inte städa på sjukhusen

Vänsterpartiet vill att sjuksköterskor ska syssla mer med vård och mindre med städning. Foto: MostPhotos

Fleetwood (V): Sjuksköterskor ska inte städa på sjukhusen

Det finns två olika yrkesgrupper som städar på våra sjukhus. Mycket av den dagliga städningen sköts av utbildad städpersonal. 

Annons:

Men det som brukar kallas den patientnära städningen ligger i huvudsak på vårdpersonal. Samtidigt så har våra lokalvårdare höga utbildningskrav i både lokalvård och hygien som är viktiga patientsäkerhetsaspekter utifrån ett vårdhygieniskt perspektiv. 

I Region Kalmar län såsom i övriga Sverige har vi stora problem med rekrytering av fast och egen personal, särskilt sjuksköterskor, vilket gör att hyrbolagskostnaderna ökar.

I dag lägger sjuksköterskor och undersköterskor många timmar om året på patientnära städning. Tid som behövts till vård av patienter. Vi i Vänsterpartiet vill att vi ska hushålla med våra medarbetare och med rätt kompetens på rätt plats, därför vill vi att det patientnära städet skall utföras av lokalvården som vi driver i egen regi. 

Linda Fleetwood (V)
regionråd Region Kalmar län

Fotnot: Linda Fleetwood är vänsterpartist och inget annat. I den ursprungliga rubriken betecknade vi henne som socialdemokrat. Det beklagar vi.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: