Annons:

Sök

Annons:

Man plockade åt sig tusentals kronor som han hittade i bankomat i Vimmerby

En man i 70-årsåldern döms efter det fräcka tilltaget i Vimmerby. Foto: MostPhotos

Man plockade åt sig tusentals kronor som han hittade i bankomat i Vimmerby

En man i 70-årsåldern från Vimmerby döms för att ha plockat åt sig en stor summa pengar, som inte var hans, i en uttagsautomat i staden.

Annons:

Händelsen inträffade i slutet av januari i år. En man besökte då en bankomat i Vimmerby för att göra sitt månatliga uttag av 7 000 kronor. I förhör har mannen berättat att han satte i sitt kort i automaten och tryckte sin kod, men inget hände. Han gjorde ytterligare ett försök, men med samma resultat.

När han inte fick några pengar blev han irriterad och gick till en annan bankomat. Där fick han ut pengarna, men såg då på kvittot att det hade registrerats ytterligare ett uttag på 7 000 kronor precis dessförinnan.

Mannen gick då in på bankkontoret och anmälde det inträffade, och försäkrades att det skulle lösa sig och att han skulle få tillbaka sina pengar.

Fångades på film och bilder

När mannen höll på med att försöka få ut sina pengar ur bankomaten kom en annan man, den misstänkte i 70-årsåldern, och ställde sig bakom i kön. Av åberopade fotografier och film framgår att det är 70-åringen, vilket han också vidgått.

På filmen och fotografierna framgår också att 70-åringen, när han kom fram till bankomaten, såg sig omkring och sedan tog ett antal sedlar som till färg och storlek överensstämmer med 500-kronorssedlar.

I målet åberopades också en journal från bankomaten. Av den framgår det att målsäganden först utan framgång försökte ta ut 7 000 kr samt att bankomaten sedan godtog hans kod och betalade ut 7 000 kr. Av journalen framgår det att tiden mellan att koden godkändes och utbetalningen av sedlar skedde var 63 sekunder. Av journalen framgår vidare att 70-åringen därefter tog ut 300 kr.

Har inget minne av händelsen

70-åringen har uppgett att han borde ha reagerat på om han fått med sig 7 000 kr från bankomaten men att han inte har något minne av detta. Han har inte heller haft några kommentarer till att det på filmen ser ut som att han tittade sig omkring och sedan tog sedlar som ser ut att vara 500-kronorssedlar.

Tingsrätten fann åtalet styrkt och dömde mannen i 70-årsåldern, som inte förekommer i belastningsregistret sedan tidigare, för olovligt förfogande till villkorlig dom samt 40 dagsböter á 90 kronor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: