Annons:

Sök

Annons:

  • Lasse Carlbark anordnar sedan många år tillbaka motorcykelcykelresor i Spanien på vintern. Motorcyklarna, som måste köras in och servas innan de skickas ner på lastbil till Spanien, färdades mellan Kumla och Vimmerby förra lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Motorcykelentusiaster tog sig till Vimmerby – hyllar museet: ”Unikt”

Lasse Carlbark samlade för en vecka sedan ihop 25 motorcykelentusiaster och åkte från Kumla till MX World Collection i Vimmerby av flera anledningar. 
– Jag har länge haft en idé om att åka hit, säger Lasse Carlbark vid sitt besök i Vimmerby. 

Annons:

Förra lördagen kom 25 nya BMW-motorcyklar från Carlbarks Motor till MX World Collection i Vimmerby. Dessa motorcyklar ska köras in och göras service på innan de ska skickas ner på lastbil till Spanien för eventkörning. 

Carlbacks Motor ägs av Lasse Carlback, som har tävlat många år i roadracing, driver en motorcykelaffär i Kumla och anordnar motorcykelcykelresor i Spanien på vintern. 

– Utöver motorcykelaffären i Kumla har jag denna eventverksamhet i Spanien som går ut på att vi gör massa motorcykelresor i Spanien. Motorcyklarna som vi har kört till Vimmerby ska skickas ner på lastbil till Spanien, men först måste de ha gått 50 mil innan vi kan göra service på dem, säger Lasse Carlbark. 

Fallit väl ut

För drygt sex år sedan fick han idén om att arrangera motorcykelresor i Spanien på vintern, en satsning som har tagit fart på allvar och fallit väl ut.  

– Vi måste hitta på något för gubbarna som vill åka motorcykel på vintern. Om jag jämför med starten har det spårat ur totalt. Vi körde ner buss och släpkärra med åtta motorcyklar hösten 2015, nu ska vi göra ett stort evenemang så det går ner tre fullastade långtradare med 78 motorcyklar. Det är så himla roligt att jobba med det, säger Carlbark.

Carlbark var på Astrid Lindgrens Värld med familjen för en månad sedan, åkte förbi MX World Collection och bokade in resan till Vimmerby, ett bra sätt att köra in alla eventmotorcyklar som ska till Spanien. 

– Motorcyklarna måste ha hunnit gå 50 mil innan de kan servas. Nu gjorde vi en rutt på totalt 52 mil, fram och tillbaka mellan Kumla och Vimmerby, säger Carlbark och fortsätter:

– Jag åkte cross när jag var ung och fick massa kompisar som man med åren har glidit isär. När jag kom på den här grejen att åka till Vimmerby försökte jag leta reda på kompisar från förr. 

"Stod bara och gapade"

Han och de medresande motorcykelentusiasterna var mäkta imponerad av samlingen på MX World Collection. 

– Jag har varit på väg hit jättelänge. Det är ett jätteunikt ställe. Jag tror inte att gemene man som inte är så insatt i det förstår hur unikt detta museum är. Spanjoren, som var med oss på resan, stod bara och gapade när han fick se allt. Magnus (Frodig) har varit behjälplig på alla sätt och vis och hållit extraöppet för oss. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: