Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Andréa en av de fem sista i Hela Sverige bakar – berättar om nervositeten inför varje program

Andréa Ask är nu en av endast fem kvarvarande i tv-tävlingen Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild

Andréa en av de fem sista i Hela Sverige bakar – berättar om nervositeten inför varje program

Andréa Ask, Södra Vi, förklarar nervositeten och missnöjet som uppkom innan och efter varje tävling i det omtyckta familjeprogrammet Hela Sverige bakar på TV4. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Andréa uttryckte innan första programmet att hon var nervös inför att se sig själv på TV. Hon har börjat vänja sig men är fortfarande inte helt nöjd med sin prestation. 

– Mycket har gått fel samtidigt som jag också är hård mot mig själv. Jag är fortfarande spänd inför varje avsnitt om hur jag ska uppfattas. Det är inte en helt rättvis bild av en som syns när 14 timmar i tältet ska bli ett 45 minuter långt avsnitt, säger Andréa. 

“Om de själva skulle prova”

Andréa har svårt för att vara nöjd och känna sig stolt. Hon är dock inte ensam. Tydligen brukade alla deltagare stå och prata om vad de gjort för fel under tävlingen. Ingen känner sig någonsin riktigt nöjd med sin prestation direkt efter. Det har inte hunnit landa så kort efter, berättar hon.

– Det största problemet är tidspressen, ofta störde vi oss på hur mycket bättre vi kunnat göra om det inte vore för den, säger hon. 

Många på internet brukar kommentera att de minsann skulle kunna göra bättre och att det inte alls ser svårt ut. Det retar upp Andréa eftersom tittarna ser en så liten del. 

– Undrar om de skulle säga likadant efter de själva provat, menar Andréa Ask. 

Trodde att hon skulle åka ut varje gång

Hon berättar att hon var nervös redan från start och nervositeten bar hon med sig genom hela programmet. Inför varje tävling var hon säker på att hon skulle åka ut. 

– Inför första tävlingen var det extra nervöst, jag hade ingen aning om vilken nivå de andra deltagarna låg på. Jag trodde inte att en från lilla Södra Vi skulle ha en chans i en så stor tävling, säger hon. 

Halloween-bakverken som hon var mest nervös över blev dock något hon kunde känna sig stolt över. 

“Man glömmer mycket”

– Min kompis från programmet undrade om jag tyckte det var synd att en teknisk tävling, där jag vann, klipptes bort från ett avsnitt. Det tog faktiskt ett tag för mig att förstå vilken tävling hon menade. Det hände sjukt mycket och det är svårt att minnas allt bara så där, säger Andréa.

Familj och vänner stöttar henne genom tävlingen men det finns ingen kändis hon har som ledstjärna. 

– All inspiration bortom mitt huvud får jag faktiskt från Instagram. Ingen särskild profil utan bara anonyma klipp och bilder, förklarar hon. 

Efter kvällens program är hon en av fem kvarvarande som kan vinna årets upplaga av baktävlingen.

Alice Enwall

Prao

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: