Annons:

Sök

Annons:

Andréa i tårar efter att ha säkrat en plats i semifinalen:

Andréa Ask är nu klar för semifinal i Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild

Andréa i tårar efter att ha säkrat en plats i semifinalen: "Var så glad"

Bakdrottningen från Södra Vi är vidare ett steg till i Hela Sverige bakar. Nu är Andréa Ask klar för semifinal.
– Det trodde jag aldrig, säger hon.

Annons:

Tja, inför kvällens program skulle sändas på tv visste hon förstås om det. Men Andréa trodde aldrig under själva tävlingen att hon skulle ta sig så långt som till semifinal. 

Men en av de fyra deltagare som slåss om segern i Hela Sverige bakar är hon efter att ha gått vidare ännu en vecka. Känslorna var utanpå kroppen mot slutet av kvällens program. 

– Det här trodde jag aldrig. Gud, nej, det fanns inte i min hjärna. I varje program tror jag alltid att jag ska åka ut, säger hon och skrattar:

– Mot slutet där hade jag tårar i ögonen och det var för att jag var så glad. Jag är väldigt glad över att ha kommit så här långt i tävlingen. 

"Rädd att de skulle hacka på mig"

I veckans avsnitt skulle Andréa och de andra baka något som avslöjade något personligt om dem. Andréa kallade sin skapelse för "Andréas Exotic animal" och orsaken till det är helt enkelt hennes förkärlek för djur. 

– Jag körde en simpel tårta, men min plan var att den skulle vara zebramönstrad. Under själva processen övertänkte jag och ville att juryn skulle se det när de skar i den, men det syntes inte riktigt. Jag var rädd att de skulle hacka på mig, men det blev inte så. 

Dessertdumplings var dagens tekniska utmaning och det var något som Andréa aldrig tidigare testat på.

– Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra och fick chansa mycket. Det var många frågor där för mig, men det gick vägen även om inte stekytan var perfekt.

"Var overkligt"

Hennes prestation gav henne en semifinalplats. 

– Jag minnst inte så mycket av känslorna mer än att det var overkligt. Jag blev chockad över att Dennis (Larsson) åkte ut, jag trodde att han skulle vinna. Jag minns att jag var chockad, det blir så overkligt allting.

Nästa vecka är det alltså dags för semifinal. Då tävlar Andréa med de tre andra kvarvarande deltagarna om en plats i finalen.

– Nästa vecka är det en som åker ut och sedan är det tre i finalen. Jag är förvantsfull inför varje avsnitt och se hur de har klippt ihop allting och vad det var man egentligen sa för något. 

Vad känner du inför nästa veckas program?

– Det var verkligen tufft och väldigt många moment. Vi får ju alltid olika krav och nästa program är det desserter i glas. Det var så pressat att vi inte förstod hur vi hann med, men det ska bli kul att se. Jag är jätteglad över alla hejarop jag får.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: