Annons:

Sök

Annons:

ANDRÉA ASK KOM TVÅA I HELA SVERIGE BAKAR

Andréa Ask kom tvåa i tävlingen Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild

ANDRÉA ASK KOM TVÅA I HELA SVERIGE BAKAR

Finalen är över och krutröken har precis hunnit lägga sig. Det blev ingen titel i Hela Sverige bakar för Andréa Ask från Södra Vi. Men bakdrottningen blev tvåa i tävlingen.
– Det räckte inte hela vägen, konstaterar hon.

Annons:

Oj, vilken spännande final det blev. Andréa Ask från Södra Vi levererade på en hög nivå i finalen, men fick tillsammans med finalisten Fredrika Hartzell se sig besegrad av Stephanie Johansson. 

– Det räckte inte hela vägen och det var väl lite tråkigt, så är det. Men jag var jätteglad för Stephanies skull. Jag trodde inte jag skulle vinna hela tävlingen, men när man väl stod där så hoppades man ju såklart. Jag är så glad över att jag tog mig till finalen, varje avsnitt trodde jag ju att jag skulle åka ut, säger Andréa Ask.

Hur var det att uppleva finalen i efterhand?

– Jag tyckte det kändes bra. Det är väldigt mycket som inte kommer med, men det kändes bra. 

"Blev genuint ledsen"

Finalisten Fredrika Hartzell hade det jobbigt i finalen och när Andréa försökte trösta och hjälpa henne var något som kom med.

– Jag blev så ledsen för hennes skull och fick en utskällning för det, haha. Jag skulle fokusera på mitt, men hon hade det tufft och jag blev genuint ledsen för det. 

Hur känns det att ha varit så nära titeln?

– Jag är glad för Stephanies skull, men man är där för att vinna och att snubbla på målsnöret är lite ledsamt. Jag hade gärna fått göra en kokbok med lite familjerecept och egna recept. Det är världens coolaste grej och hade varit helt otroligt om man fick göra det. 

"Otrolig resa"

I finalen, som var uppdelad på två dagar, fick de tre finalisterna besök av sina nära och kära.

– Det ska se ut som att det är samma dag, så man måste ha samma kläder, samma smink och samma hår, haha. Men att familjen kom dit var jätteroligt, framför allt min mormor som jag står så nära. 

Hela Hela Sverige bakar-resan pågick i fyra veckor för Andréa Ask och nu känner hon en stor tomhet.

– Jag har lärt mig så mycket nytt och det har varit en otrolig resa. Vi är ju med varandra 24 timmar om dygnet och pratar bakning hela tiden, och lever verkligen i en bubbla. Det var en härlig atmosfär, men det är klart att det var väldigt stressat också. Men det var en underbar känsla att stå där i tältet. Nu är det sorgligt att det sista avsnittet har varit och att man aldrig får uppleva det igen. När programmet har sänts, så har man gått in i den där bubblan igen. Det är både lite sorgligt och lite tomt.

Vill starta bageri

Nu får Andréa Ask återgå till sitt normala liv men drömmen om att göra något mer av sin bakning lever vidare.

– På sikt är min dröm att starta ett eget bageri eller café och det är en dröm jag vill uppnå. Vi får se om det blir så eller inte, men det ligger längre fram i tiden. Jag har noll koll på det här med att starta eget, men det hade underlättat om någon ville göra det med mig. 

Har du fått några reaktioner av vänner eller andra som sett finalen?

– Jag har fått en del meddelanden av vänner som ville och tyckte att jag skulle vinna. Jag har fått väldigt många positiva kommentarer av personer som hunnit se det. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: