Annons:

Sök

Annons:

Bjuder in till öppet hus efter pandemin och omfattande ombyggnation

Räddningstjänsten bjuder in till öppet hus i Vimmerby på lördag. Foto: Räddningstjänsten

Bjuder in till öppet hus efter pandemin och omfattande ombyggnation

Brandstationen i Vimmerby har genomgått en omfattande ombyggnation. På grund av pandemin har man inte kunnat visa upp den. Nu på lördag är det dags. 

Annons:

Pandemin har varit långdragen. Den har också fått mängder av konsekvenser. Den kanske inte svåraste eller värsta är att räddningstjänsten inte kunnat bjuda in till öppet hus för att visa upp den ombyggda brandstationen i Vimmerby.

Men nu på lördag är det dags för öppet hus. Polis, ambulans, räddningstjänst och Frivilliga Resursgruppen, FRG, är på plats. Dessutom kommer Sms-livräddarna. 

– De kommer vara här och berätta om den här appen som kan rädda liv, säger Roger Karlsson på räddningstjänsten.

Att det blir öppet hus har flera orsaker.

– Under pandemin, när det har varit nedstängt i samhället, har vi genomfört en omfattande ombyggnation och vi har märkt att väldigt många vill se hur det ser ut. Nu vill ge chansen att visa upp vår station.

Stort rekryteringsbehov

Ett annat skäl är det stora rekryteringsbehov som räddningstjänsten har.

– Det är också en del i det. Det finns ett jättestort behov i både Vimmerby, Tuna, Rumskulla och Södra Vi. Vi behöver rekrytera till samtliga stationer och det här kan vara en start för att sedan göra de saker som krävs. 

Hur många skulle ni behöva rekrytera?

– Sammanlagt behöver vi få in tio personer för att täcka överallt. Det finns ett jättebehov och många blir äldre och kommer inte orka till slut. Det är en viktig del i det hela. 

Får testa att släcka eld

Alla som tidigare visat intresse är inbjudna till den här dagen, men även för den som nu får för sig att det kanske kan passa är välkommen att bara dyka upp. 

– Vi hoppas att många kommer och blir mer intresserade, säger Roger Karlsson.

Det kommer bli rundvandring på stationen, tipspromenad och den som är intresserad får göra brandmanstestet. Dessutom får man testa att släcka en eld. Det bjuds också på förtäring i form av kladdkaka, kaffe och dryck för barn.

– Vi delar också ut klistermärken till barnen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: