Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerbyateljén inleder ny konstsäsong – här är vårens utställare

Ateljén ”CHG Ateljé & Galleri” har inlett en ny konstsäsong. Först ut är seniorerna på Vimmerby folkhögskola vars alster visas fram till 10 februari. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyateljén inleder ny konstsäsong – här är vårens utställare

Årets konstsäsong är igång på CHG Ateljé och Galleri i Vimmerby. Ann-Marie Brushane ser med glädje fram emot det kommande konståret. 
– Galleriet har spridit så mycket glädje, säger hon. 

Annons:

Vimmerbyateljén anordnade tre minnesutställningar i fjol. Bergs tobakshandel, mc-kulturen och Hultsfreds och Vimmerbys hästar och stall. Elva konstnärer och två fotografier ställde ut sin konst i galleriet. Drygt 1 000 personer besökte galleriet och minnesutställningarna lockade flest besökare.  

– Det är en väldigt bra siffra. Det är fortfarande många som inte vet att galleriet finns. Det sprider sig mer och mer, säger Ann-Marie Brushane. 

Hon har nu satt programmet för första halvåret 2023. Först och främst är det Vimmerby folkhögskola som ställer ut i sammanlagt tre veckor. 

– Folkhögskolans seniorer ställer ut 2–10 februari, tre lärlingar 11–17 februari och konstskolan 18–24 februari, säger Brushane. 

Stadens äldsta hus får egen utställning

Det var många besökare i ateljén i samband med årets första vernissage då folkhögskolans seniorer visade upp sina alster. 

– Det finns folk som säger att galleriet behövs eftersom de inte har någon annanstans där de kan visa sin konst. Det är också roligt att Storgatan har blivit ett kulturstråk med Galleri Bälterska Gården och Komedianterna. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt. 

Borgmästargården, Vimmerbys äldsta hus från 1600-talet, får en egen minnesutställning i slutet av mars. 

– Jag hoppas att det blir en lyckad konstvår, speciellt minnesutställningen med fokus på Borgmästargården. Det är Vimmerbys äldsta hus från 1600-talet. Vi har rekvisita i form av borgmästarens kostym och annan rekvisita från hans hem. Carl Abrahamsson har många fotografier, säger Brushane. 

Irfan Dzinich ställer ut sina alster mellan 25 februari och 10 mars. Eva Nilsson och Lina Edgar håller i en utställning runt påsk. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: