Annons:

Sök

Annons:

Gullringsbo tycker inte bostäder är lämpligt – på grund av tilltänkt storsatsning

En Gullringsbo har synpunkter på översiktsplanen vad gäller samhället. Foto: Arkivbild

Gullringsbo tycker inte bostäder är lämpligt – på grund av tilltänkt storsatsning

I den omfattande översiktsplanen för 2050, som nu är ute på remiss, finns planer på ett 50-tal bostäder i Gullringen. I planförslaget finns ett område där det pekas ut tio möjliga bostäder. En Gullringsbo tycker inte det är rätt. 

Annons:

Översiktsplanen, som ska antas av kommunfullmäktige någon gång under 2024, är enormt omfattande och innehåller detaljerade beskrivningar över varje ort.

I översiktsplanen pekas tre områden ut som lämpliga för nya bostadsområden i Gullringen. Vid två av områdena handlar det om ett 20-tal bostäder på vardera plats. 

Vid det tredje handlar det om tio bostäder och det är just det området som en Gullringsbo reagerat på. Gullringsbon har nu inkommit med en synpunkt till samhällsbyggnad. 

Ligger nära Vervelån

Området som berörs ligger längs med Ålhultsvägen inom strandskydd från Vervelån.

"Här finns även en kraftledning inom området till vilken hänsyn kan behöva tas. Området har samtidigt ett attraktivt läge nära Kvarndammen och ligger intill befintlig bebyggelse. Vardagsservice nås inom cykelavstånd från området och den närmaste gång- och cykelvägen finns längs med Storgatan. Till skola och förskola är det gångavstånd och hållplats för kollektivtrafik finns inom 500 meter", står det i översiktsplanen. 

Området föreslås i översiktsplanen att utvecklas med ett fåtal hus, företrädesvis villor eller radhus. Det är kommunen som äger marken och både vatten och avlopp samt fiber finns i området.

Planeras för storsatsning

Men Gullringsbon tycker inte att området är lämpligt för bostäder, då det är i detta område som det finns planer på ett glashotell med mera.

"Hotell, konferens, teater, musikunderhållning etc. kommer att byggas och beräknas kunna utvecklas till Vimmerbys näst största besöksmål inom ett antal år. Däremot ser vi att område 1 lämpar sig utmärkt för att iordningställas för att användas som parkområde med till exempel discgolfbana, grillplatser etc. Förslagsvis binder man samman området med den i dag befintliga badplatsen", skriver invånaren. 

Detta är säkerligen en av många remissynpunkter som kommer in under samrådet och vår tidnings avsikt är att längre fram kunna redogöra för flera av dem. Samrådet pågår till den 19 februari.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: