Annons:

Sök

Annons:

Hyresvärd i Vimmerby pekas ut som en av landets värsta:

MEJ Förvaltning, som äger det här hyreshuset, pekas av Hem & Hyra ut som en av landets värsta hyresvärdar. "Jag är chockad", säger ägaren.

Hyresvärd i Vimmerby pekas ut som en av landets värsta: "Chockad över det här"

Tidningen Hem & Hyra har listat de 20 värsta hyresvärdarna i Sverige. Tia på listan är MEJ Förvaltning i Vimmerby. "Bolaget har blivit ökända för sina nitiska besiktningar när hyresgäster flyttar", skriver tidningen.
– Jag är chockad över det här, säger ägaren Maj-Lis Liljeblad. 

Annons:

För ett par år sedan rapporterade vår tidning om Mats Konrads situation. I slutet av november 2020 skulle han flytta ut från sin etta på 45 kvadrat i centrala i Vimmerby.

Då hade han bott där i fem år och varit mycket nöjd med sin hyresvärd. Men när det var dags att flytta ut menade han att vännernas varningar visade sig stämma.

– Jag fick reda på att det fanns en taxa på vad kostnaden skulle bli om flyttstädningen underkändes. För min lägenhet skulle det kosta 4 500 kronor och för större lägenheter kunde det kosta 8 000 kronor, berättar han.

Mats Konrad tog kontakt med en vän till honom som är fastighetsskötare och som jobbat som professionell fönsterputsare. 

– Vi höll på i tre dagar och jag har aldrig sett det så välstädat, säger han – men sen kom chocken:

– När jag kom tillbaka så låg ett handskrivet protokoll på spisen. Det var ett besiktningsprotokoll med ett 20-tal punkter på vilka städningen blivit underkänd. De underkände städningen från början till slut. Det var galet.

Pekas ut som en av landets värsta

Mats Konrad menade istället att fastighetsägaren ägnat sig åt detta systematiskt i många år.

– Man har satt i system att efterfakturera. Jag har pratat med flera andra personer som råkat illa ut. De underkänner väldigt många städningar och det finns till och med proffsfirmor som vägrar att städa där. Nu ser jag ju själv hur illa det är och det alla varnade mig för besannades. Jag känner att om inte jag gör något kommer de bara fortsätta, säger Mats Konrad. 

För tidningen Hem & Hyra bekräftade en städfirma Mats Konrads bild. En annan städfirma menade att de gick med brakförlust på att städa lägenheterna och tackar numera nej till förfrågningar gällande fastighetsägarens lägenheter.

Nu har Hem & Hyra listat de 20 värsta hyresvärdarna i hela Sverige. På plats tio hittar vi Vimmerbyföretaget MEJ Förvaltning, som äger fastigheten i centrala Vimmerby. Listan över de 20 värsta värdarna i landet baserar sig på bevakningen mellan 2020 och 2022.

"Bolaget har blivit ökända för sina nitiska besiktningar när hyresgästar flyttar. Så ökända att flera städfirmor vägrar ta sig an flyttstädningar i Mej förvaltnings hyreshus. Hem & Hyra var i sin granskning i kontakt med tre hyresgäster som fått sina flyttstädningar underkända. Två av dem har anlitat städfirmor. Ägaren Maj-Lis Liljeblad vill inte kommentera mer än att de kontrollerar städningen och att företaget har nöjda hyresgäster och nöjda inflyttande hyresgäster", skriver Hem & Hyra.

Hem & Hyra anger att deras lista ska läsas som en konsumentupplysning och välvillig varning. 

"Jag är chockad över det här"

Maj-Lis Liljeblad, som driver MEJ Förvaltning, har ingen förståelse över att hamna på den osmickrande listan. Vår tidning läser upp motiveringen för henne.

– Jag är chockad över det här. Jag kommenterar nu som jag gjorde då. Vi har bara nöjda hyresgäster. Vad är problemet? Vi vill ha rent och fint och sköter om våra fastigheter. Jag förstår inte det här alls och vet inte vad det här kommer från, säger Maj-Lis Liljeblad.

Hon kan inte alls förstå hur man resonerat.

– Men det är bra att du ringer så att du får klara besked. Jag antar att tanken är att det här ska framställas negativt, men vi har bara nöjda hyresgäster. Jag har inte hört något annat, så jag vet inte vad problemet är alls. 

Vad tänker du om att ni pekas ut som en av landets värsta hyresvärdar?

– Det är helt horribelt är det. Vi kan inget annat göra än att sköta våra åtaganden och se till att det är rent och snyggt för våra hyresgäster. Det är vad de vill också. 

Är du rädd för att det här påverkar er framåt?

– Nej. Sanningen måste vara det ni skriver och vi har inga klagomål. Vi håller det rent och fint och har inga klagomål. 

Det var ju en hyresgäst som beskrev sina upplevelser för ett par år sedan?

– Jag förstod inget då heller. Vi vet ingenting om det här och jag är förvånad att du ringer. Hyresgästerna trivs hos oss och det är bara bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: