Annons:

Sök
Chefen om situationen:

Verksamhetschefen Robert Lindström vill inte kommentera det enskilda fallet. Foto: MostPhotos

Chefen om situationen: "Har kontakt med ombud och jurister"

Halil Berisha hade precis fått erbjudande om en fast tjänst inom omsorgen när han utvisades till Kosovo med övriga familjen. Nu har han sökt en rad med tjänster utan att ha fått någon.
– Jag kan inte uttala mig om enskilda ärenden, säger Robert Lindström, chef för bemanningsenheten inom kommunen.

Annons:

Det var i november 2021 som hela familjen Berisha utvisades från Sverige. I samband med utvisningen fick man också ett återreseförbud som gällde i ett år framåt.

När det gick ut hoppades man kunna återvända till Sverige, men då fanns inte erbjudandet om den fasta tjänsten inom äldreomsorgen i kommunen kvar för Halil Berisha. I flera omgångar har han arbetat som vikarie och han har sökt ett flertal tjänster via sina ombud sedan utvisningen. 

Men någon fast tjänst, som skulle kunna ta familjen tillbaka till Sverige, har man inte fått.

– Jag vill naturligtvis inte uttala mig om enskilda ärenden, men jag har haft kontakt under lång tid med ombud, jurister och människorättsadvokater. Vi tillhandahåller dem med den dokumentation och information vi har. Men hur det kommer bli för familjen är tyvärr inget jag kan veta eller få en hint om utifrån alla tänkbara delar, säger Robert Lindström, chef över bemanningsenheten i Vimmerby kommun.

Varför är det inte aktuellt med en fast tjänst längre?

– Jag kan inte gå in på specifika ärenden, men det är olika myndigheter, lagstiftningar och Migrationsverket och så vidare. Det är saker som ligger utanför min kunskap och inget jag kan redögöra för. Vi tillhandahåller all dokumentation som finns, men hur det sedan kommer påverka familjen är tyvärr inget jag kan spekulera om. 

Beror det på färre vakanta tjänster eller vad beror det på?

– Utifrån rekryteringsdelen är det så att de tjänster och vakanta delar vi har lägger vi ut på Platsbanken och andra offentliga delar. Det är som vanligt en tillsättning utifrån den konkurrens som råder. Generellt sett är det kompetens, erfarenhet och lämplighet som avgör.

Men man kan inte göra undantag när det skulle hjälpa en familj?

– Man kan tycka vad man vill om migrationspolitiken. Det kanske vore fantastiskt om det fanns det en organisation som hade en inriktning på den delen, men det har vi tyvärr inte möjlighet till.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: