Annons:

Sök

Annons:

Trasig lastbil och rekordmånga säckar – då fick pantstationen kalla in extrapersonal

Bertils Stridell, Nisse Karlsson, Håkan Green och Gösta Svensson fick hoppa in och jobba extra på Vimmerby Hockeys pantstation i veckan. Foto: Micael Rundberg

Trasig lastbil och rekordmånga säckar – då fick pantstationen kalla in extrapersonal

Den här veckan kommer personalen på Vimmerby Hockeys pantstation minnas länge. En sällan skådad mängd inlämnade pantburkar och flaskor gjorde att lokalerna formligen svämmade över av säckar, vilket dessutom toppades med en trasig lastbil som inte kunde hämta de proppfulla containrarna.

Annons:

Mycket folk i stan, ett nyss avslutat Semesterrace och välfyllda restauranger. Gissa om det är högtryck på Vimmerby Hockeys pantstation? Och det blev inte bättre när lastbilen som skulle hämta de överfulla containrarna med tillplattade burkar och pet-flaskor gick sönder tidigare i veckan.

– Vi fick kalla in extrapersonal och öste burkar i säckar för hand i stället, berättar Nisse Karlsson, en av alla eldsjälar som är engagerad i supporterklubben Offside som driver pantstationen.

Totalt består personalen av nio ordinarie och fyra-fem extra medarbetare.

Svämmade över av säckar

På onsdagar är pantstationen vanligtvis stängd, men den här veckan var aktiviteten stor där i alla fall. Och det behövdes. Alla rum i pantstationens lokaler svämmade formligen över av hundratals säckar och behållare med opantade burkar och flaskor som privatpersoner, föreningar och företag hade lämnat in.

– Under semesterveckorna är det högtryck hos oss, men i år har det varit mer extremt än någonsin. Att vi då inte heller fick våra containrar tömda gjorde inte saken enklare, säger Nisse Karlsson.

– Vi är så klart jättetacksamma för alla som väljer att panta hos oss, då man på så sätt även stöder Vimmerby Hockeys verksamhet. Men en vädjan kan vara att de som har mycket som de vill att vi pantar åt dem om möjligt kan vänta några veckor med att lämna in sina burkar och flaskor, då kommer trycket vara mer normalt.

På onsdagseftermiddagen kom så äntligen lastbilen och tömde de proppfulla containrarna.

Fakta

Vimmerby Hockeys pantstation är öppen och bemannad fyra dagar i veckan. Där kan man panta sina tombackar, glasflaskor, burkar och pet-flaskor. Oftast pantar personalen direkt och kunden får sina pengar i handen. Om man har mycket burkar och flaskor att panta, och inte vill stå och vänta, går det bra att lämna det där och hämta pengarna för panten vid ett annat tillfälle.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: