Annons:

Sök

Annons:

Nästa vecka storsatsar polisen på hastighetskontroller

Nästa vecka storsatsar polisen här på hastighetskontroller. Foto: Bildbyrån

Nästa vecka storsatsar polisen på hastighetskontroller

Nästa vecka, vecka 38, storsatsar lokalpolisområde Västervik, där alla tre kommuner i norra länet ingår, på hastighetskontroller.

Annons:

Under vecka 38 är det den nationella trafikveckan och även denna gång är inriktningen på hastighet, precis som förra gången. I lokalpolisområde Västervik, som innefattar kommunerna Mönsterås, Högsby, Oskarshamn, Hultsfred, Vimmerby och Västervik, blir det fler hastighetskontroller än vanligt.

Dessutom kommer polisen skriva hastighetsböter redan från när någon kör sex kilometer i timmen över hastighetsbegränsningen.

"Vi kommer ha kontroller både dagar, kvällar och nätter", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Syftet med trafikarbetet är att sänka medelhastigheten på vägarna och därigenom få ned antalet dödade och svårt skadade i trafiken.

– För första gången kommer vi gemensamt och samordnat jobba med de resurser vi har i hela lokalpolisområdet samtidigt mot målet att sänka medelhastigheten. Håll hastigheten och använd bötespengarna till något roligare, uppmanar Fredrik Westerholm, trafikansvarig i LPO Västervik. 

Polisen önskar förstås att inte en enda ordningsbot behöver skrivas, men om man tittar på det historiskt lär det antagligen bli närmare 250 hastighetsböter i hela lokalpolisområdet under veckan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: