Annons:

Sök

Annons:

Ännu inget besked från lokala företaget efter varslet

Det är fortfarande oklart vad som händer på Hulta Ecopark efter varslet som berör alla anställda i produktionen. Foto: Simon Henriksson

Ännu inget besked från lokala företaget efter varslet

Alla medarbetare i produktionen på Hylta Ecopark i Solbacka utanför Rumskulla har varslats. Det pågår alltjämt omförhandlingar av några av företagets större avtal. 

Annons:

Det har gått två veckor sedan vår tidning skrev om att Hylta Ecopark varslar alla anställda i produktionen om uppsägning. 

”Det är omförhandlingar av några av de större avtalen och till dess att man har dem signade och omskrivna så är man tvungen att se till att varsla under tiden ifall vi inte skulle gå i mål med avtalen”, säger vd:n Peter Carlsson. 

Företaget har planerat in ett nytt möte i nästa vecka. 

– Det pågår intensiva förhandlingar och vi ser vår chans att kanske kunna roffa åt oss mer marknad i sammanhanget. Vi vill flytta upp oss i värdekedjan. Förhandlingen innebär mycket mer än bara det som det är omförhandling på, säger Peter Carlsson. 

Vad händer med de anställda i produktionen?

– Om det är så att vi inte får till avtalet kommer varslet träda i kraft. Det var där vi minskade vår egen risk. Vi växer, har blivit större, måste agera klokare och inte ta hela risken själva. Vi jobbar givetvis intensivt med att öka de andra affärsbenen som inte är påverkade av elektroniken. 

När har du förhoppning om att kunna lämna besked?

– Vi vill givetvis att vi ska ha ett besked innan varslet träder i kraft om cirka två veckor. Vår förhoppning är att vi efter nästa veckas möte ska kunna leverera någon form av resultat. Det är fortsatta förhandlingar om elektronikåtervinningen. 

Vad gör ni nu?

– Vi har skjutit ut ett tiotal större offerter på andra ben där vi tidigare kanske inte klarade av att ta emot mer återvinning eftersom vi hade fullt ut med elektroniken. Jag törs inte spekulera i om det sparar två tjänster eller inte. Det värsta man kan göra i det här läget är att ge falska förhoppningar som kanske inte faller in. Det är bättre att vara lite skeptisk till dess att man har all fakta på bordet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: