Annons:

Sök

Annons:

ALLA MEDARBETARE I PRODUKTIONEN VARSLAS – HÄR ÄR ORSAKEN

Peter Carlson, vd för Hylta Ecopark, berättar att företaget lägger ett varsel som berör alla anställda i produktionen. Foto: Simon Henriksson

ALLA MEDARBETARE I PRODUKTIONEN VARSLAS – HÄR ÄR ORSAKEN

Hylta Ecopark i Solbacka utanför Vimmerby har lagt ett varsel som berör alla anställda i produktionen. 
– Det är omförhandlingar av några av de större avtalen och till dess att man har dem signade och omskrivna så är man tvungen att se till att varsla under tiden ifall vi inte skulle gå i mål med avtalen, säger vd:n Peter Carlsson.

Annons:

Hylta Ecopark håller sedan 2020 på med återvinning och antalet anställda har ökat de senaste åren. Företaget har just nu runt 15 medarbetare. 

– Vi går upp och ner beroende på hur mycket vi har i lager och vilket tryck in vi har. Det är oftast mellan 15 och 22 medarbetare, säger Peter Carlsson.

Nu tvingas Hylta Ecopark varsla alla anställda i produktionen, det vill säga åtta personer, om uppsägning, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om.  

– Det är egentligen inga konstigheter. Det är omförhandlingar av några av de större avtalen och till dess att man har dem signade och omskrivna så är man tvungen att se till att varsla under tiden ifall vi inte skulle gå i mål med avtalen. Vi har blivit en lite större aktör med fler anställda och har inte råd att ta risken och chansa på samma sätt som när vi var en mindre aktör. Vi vill se till att göra allt by the book och då kör vi ett varsel under tiden, säger Peter Carlsson.

Vad tror du om fortsättningen?

– Jag har ingen annan målbild än att vi kommer stänga de avtalen vi behöver. Det kan till och med vara så att en sådan omförhandling skapar en del möjligheter. Jag ser att det finns stora möjligheter att det blir bättre än tidigare.

Är tanken att ni ska ta tillbaka de anställda när ni har säkrat avtalen?

– Ja, absolut. En omförhandling av ett avtal kan lika gärna vara att vi har sagt upp avtalet och vill omförhandla eller liknande. Jag tror inte att man ska dra för stora växlar av det. Vi har skött oss efter hur regelverket ser ut i Sverige och vår målbild är att vi kommer signa avtalen vi behöver och kunna återgå till normal produktion så fort som möjligt. 

Hur lång tid kommer det ta innan ni har avtalen på plats?

– Jag tror att vi pratar om vecka eller veckor. Vi är just nu i en intensiv förhandling som jag inte kan gå in på. Vi arbetar hårt, dygnet runt näst intill, för att se till att stänga de pågående förhandlingarna. Det är avtal med några av våra större uppdragsgivare och det sker omförhandling med dem årsvis. Det är inget konstigt för vår del. 

– Är man en liten aktör nämner man inte detta, utan man kör bara på. Nu är vi lite för stora för att jobba på det viset. Därför måste vi köra by the book och varsla medarbetarna i väntan på att det är signat och man kan köra vidare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: