Annons:

Sök

Annons:

Glatt besked för simhallsföreningen – får sexsiffrigt bidrag

Kenneth Björklund är ordförande i simhallsföreningen. Foto: Arkivbild

Glatt besked för simhallsföreningen – får sexsiffrigt bidrag

Simhallsföreningen i Gullringen har fått ett överraskande besked. Till sin barn- och ungdomsverksamhet får man nu 125 000 kronor av Ansgarius-stiftelsen.
– Vi är så tacksamma, säger ordförande Kenneth Björklund.

Annons:

I samband med att Gullringens GoIF fyllde 90 år fick föreningen 125 000 kronor till sin barn- och ungdomsverksamhet i penninggåva från Ansgarius-stiftelsen.

Men det var inte den enda förening på orten som kunde jubla. Även Gullringens simhallsförening får nu 125 000 kronor till sin barn- och ungdomsverksamhet. 

– Vi sökte ett bidrag från Ansgarius-stiftelsen på 125 000 kronor för utbildning av personal, maskiner, utrustning och dylikt. Det fick vi avslag på, men samtidigt fick vi veta att vi skulle få 125 000 kronor av stiftelsen till vår barn- och ungdomsverksamhet. Vi är jättetacksamma för de här pengarna, säger Kenneth Björklund, ordförande i föreningen.

Pengarna ska sitta på föreningens konto i mitten av oktober.

– Det här är ett jättebra besked och vi är tacksamma för bidraget. Det tyder på att man tror på simhallen.

"Glatt tillskott"

Vad man ska göra för pengarna är inte helt klart.

– Vi har bara några funderingar så här långt och till höstlovet hinner vi nog inte göra något. Men vi har lite tankar på gång inför sportlovet. Det kan bli så att vi hyr in någon form av utrustning och har tidtagning för en hinderbana. Vi låser upp simhallen i några dagar för bara barnverksamhet i sådana fall.

Pengarna kan också användas till söndagssimskolan. 

– Den bedriver vi själva och där kan vi använda pengarna. Vi hittar definitivt sätt där vi kan nyttja pengarna. Det här är verkligen ett glatt tillskott för oss. Det känns mycket mer hoppfullt för oss nu.

Vill ha nytt driftavtal

Samtidigt har man lämnat in ett äskande till kommunen på 200 000 kronor.

– Vi har ett simavtal med både Vimmerby och Kinda kommun för både 2024 och 2025, men vi har inget hört från Vimmerby kommun om driftavtalet. 200 000 är vad driften kostar för oss och får vi det, så kanske vi klarar av att driva runt det. Vi har ett minus för de första nio månaderna i år på över 100 000 kronor. De här pengarna behövs och där kan vi inte använda pengarna från Ansgarius-stiftelsen. 

När ett besked kan komma är oklart.

– Vi jagar kommunen, men har inte fått något svar ännu. Snart är det dags för 2024 och då behöver det finnas ett avtal på plats. Det har med personalstyrka att göra.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: