Annons:

Sök

Annons:

Efter veckan vid skolorna:

Kontrollen utanför högstadieskolorna i Vimmerby har verkligen gjort nytta, menar Maria Åkerö.

Efter veckan vid skolorna: "Har verkligen gjort nytta"

Den gångna veckan kontrollerade räddningstjänsten, polisen och kommunen trafiksituationerna vid de båda högstadieskolorna. Deras närvaro har verkligen gjort nytta, säger trafikingenjören Maria Åkerö.
– Det var stor skillnad mellan måndagen och fredagen, säger hon.

Annons:

Hur föräldrarna släpper av sina barn på morgonen utanför Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan har ansetts problematiskt. Därför har räddningstjänsten, polisen och kommunen stått utanför skolorna veckan som passerat. 

– Det har varit en bra vecka. Det känns verkligen som vi har gjort nytta. Jag fick en bra bild av vad som kan åtgärdas från vårt håll. Vädret var ju även så där och det var bra att det regnade så vi fick se hur de beter sig då, säger Maria Åkerö, trafikingenjör.

Har ni märkt av någon effekt allteftersom veckan har fortlöpt?

– Absolut. Det var stor skillnad mellan måndagen och fredagen. I fredags var det bara någon enstaka överträdelse, men överlag känns det som att föräldrarna har tagit till sig att inte släppa ut barnen rätt i gatan. Vi hoppas att det fortsätter i framtiden och att fredagens beteende håller i sig. Vi såg även vid Vimarskolan att det var en del föräldrar som valde att köra Vattentornsgatan för att komma åt rätt håll vid avlämningen. Det är väldigt bra, för att parkera mot färdriktningen är aldrig bra. 

"Tagit till sig"

Responsen från föräldrar har varit positiv, enligt Maria Åkerö. 

– De tycker att det är bra att problemet blir belyst och har tagit till sig av vad vi har sagt. 

Hur ska ni följa upp det här?

– Vi har återsamling i gruppen om ett par veckor och vi kommer lyssna av med skolorna om det har blivit någon skillnad. Vi får se hur det visar sig att arbetet har gett effekt. Vi tänker att det här absolut kan bli fler gånger. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: