Annons:

Sök

Annons:

Därför blir det ingen jul för Kenny i Ukraina

Kenny Fransson under en av alla resor till Ukraina. Foto: Privat

Därför blir det ingen jul för Kenny i Ukraina

Under hösten har vår tidning rapporterat om att eldsjälen Kenny Fransson planerat för en jul i det krigsdrabbade Ukraina. Men resan blir inte av. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

– Nej, det blir inte så. Det är tråkigt. Jag hade väldigt gärna gjort en jul för barn där nere. Många har ingen julmat eller presenter. Många har ingenting kanske. Jag vet hur det ser ut. Man är dåligt klädda och man har dåligt med pengar, säger Kenny Fransson, som gjort otaliga resor till Ukraina efter Rysslands invasionskrig. 

Varför blir inte julresan av?

– Jag får inte ihop det. Ekonomiskt har det börjat lösa sig, men jag har fått in för lite mat helt enkelt. 

Nu lutar det åt att resan blir av mot slutet av januari i stället. 

– En kund till mig hade sett mitt engagemang och skänkte 10 000 kronor nyligen. Det är en fin gest och absolut inget jag had väntat mig. Det gör att jag förmodligen kan åka ned i januari och då få med mig ordentligt med mat också. 10 000 gör stor skillnad kring matdelen och förhoppningsvis, om det finns ekonomi till det, kan jag köpa en del mat där nere, säger han och fortsätter:

– Det lutar mot att det blir andra halvan av januari. Kaminer här i Sverige har skänkts till mig och jag ska ha med det i lasten också. 

Får du med dig hjälpmedel från kommunen också?

– Det blir det. Jag har varit och hämtat två gånger till, det finns rätt gott om hjälpmedel. Så förhoppningen är att jag kan få med allt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: