Annons:

Sök

Annons:

ÄNNU EN REKTOR LÄMNAR KOMMUNEN

Ännu en rektor lämnar inom kort Vimmerby kommun. Foto: MostPhotos

ÄNNU EN REKTOR LÄMNAR KOMMUNEN

Torbjörn Sandberg lämnade sin rektorstjänst för skolorna i Södra Vi, Gullringen och Djursdala nyligen. Nu står det klart att ännu en rektor försvinner. 

Annons:

Kritiken har varit hård sedan det blev känt hur neddragningarna inom skolans värld slår mot de olika skolenheterna. I februari stod det klart att Torbjörn Sandberg skulle lämna sin rektorstjänst.

– De ekonomiska ramarna är jättetuffa. Jag har inte förmågan att jobba så smart och effektivt att jag kan upprätthålla det som krävs med de pengar som tilldelats. Det hänger ihop med färre antal elever och minskad elevpeng. Jag har hamnat i en situation där det är svårt för mig att stå bakom verksamheten gentemot elever och vuxna. Det kanske kan komma nya personer med andra tankar, men jag har svårt att se hur det skulle kunna gå att göra det vi är ålagda att göra för att möta den enskilde eleven, berättade Torbjörn Sandberg.

Skolchefen Ola Karlsson sa att det är en sorg när en duktig och kompetent medarbetare slutar. På frågan om han befarade att fler skulle följa i hans fotspår svarade han:

– Det hoppas jag inte att fler kommer göra och det är inget jag har indikationer på nu. 

Lämnar för annan kommun

Men nu står det klart att ännu en rektor lämnar sin tjänst inom kort. Det rör sig om Anna Ljungqvist, som varit rektor för F-6 på Astrid Lindgrens skola sedan 2017. Hon började först 2016 som biträdande rektor och blev året därpå rektor. 

I ett mejl som gått ut till vårdnadshavare på skolan berättar hon om sitt beslut att sluta. Hon kommer att påbörja en ny tjänst som rektor i Kinda kommun den första augusti i år. 

”Det har varit fantastiska år då jag fått följa era barns utveckling och haft dialog och samverkan med er vårdnadshavare”, skriver hon i mejlet.

Anna Ljungqvist kommer vara rektor på skolan under återstoden av vårterminen. Vår tidning har sökt henne och skolchefen Ola Karlsson för en kommentar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: