Annons:

Sök

Annons:

Efter kommunens förväntade överskott:

Bygdeföreningen i Gullringen fortsätter slåss för en gång- och cykelväg i samhället. Foto: Pixabay

Efter kommunens förväntade överskott: "Sticker i ögonen på oss"

Gullringens bygdeförening har länge slagits för en gång- och cykelväg i samhället. Efter kommunens delårsbokslut har de skrivit till kommunstyrelsen.
"Detta är ju ett lysande resultat, men det sticker i ögonen på oss Gullringsbor", går det att läsa.

Annons:

Vimmerby kommun går mot ett överskott på 30 miljoner kronor i år. Per den sista augusti är hela kommunkoncernens resultat nästan 60 miljoner kronor plus.

– Vi gick ihop på att få en ekonomi i balans och det har vi lyckats med, sade kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M), i början av oktober. 

En ekonomi i balans är förstås lovvärt – men bygdeföreningen i Gullringen jublar inte. 

"Detta är ju ett lysande resultat, men det sticker i ögonen på oss Gullringsbor. Vi har sedan 2007 kämpat för att få en mycket omdiskuterad gång- och cykelväg vilken har blivit senarelagd ett flertal tillfällen, nu till 2021. Vi behöver denna gång- och cykelväg snarast, den skulle varit klar för länge sedan!", skriver bygdeföreningen genom ordförande Kerstin Nestor till kommunstyrelsen. 

"Ta inte den risken!"

Vidare frågar Nestor hur det kommer sig att det är så svårt att avvara 400 000 kronor till samhället. "Varför kan man inte sänka en amortering med 400 000 konor? För det är väl inte så att kommunens resultat är så bra på grund av att man senarelägger vår gång- och cykelväg gång på gång?". 

Nu uppmanar bygdeföreningen kommunstyrelsen att ändra sig. 

"Vi har tidigare påpekat de stora riskerna för gående och cyklister på grund av den tunga trafiken som passerar den aktuella sträckan. Vi i Gullringen behöver gång- och cykelvägen nu innan det händer en olycka! Ta inte den risken Vimmerby kommun!". 

GC-vägen är planerad till 2021.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: