Annons:

Sök

Annons:

Efter möte med kommunen – Tildemyr pausar sitt projekt

Johan Tildemyrs ideella projekt med gång- och cykelväg i Gullingen pausas. Foto: Pixabay

Efter möte med kommunen – Tildemyr pausar sitt projekt

Gullringsbon Johan Tildemyr stoppar sitt eget projekt med GC-vägen i Gullringen. Detta efter ett möte med kommunen i dag.
– Det är skitbra, då behöver jag inte bygga för egna pengar, säger han.

Annons:

Efter att frågan om en gång- och cykelväg i Gullringen funnits i decennier kom glädjebeskedet för ortsborna i höstas. Då meddelade kommunalrådet Helen Nilsson att GC-vägen skulle byggas redan i år. 

Kommunen har haft ett möte med Trafikverket och räknar fortfarande på projektet. 

Då kom beskedet att Gullringsbon Johan Tildemyr själv börjat på projektet på ideell basis. Det förvånade både gatuchefen Andreas Horste och Helen Nilsson

Nu har Tildemyr stoppat sitt eget projekt.

– Jag har haft möte med kommunen i dag och då sa de att Helen Nilsson och Tomas Peterson meddelat att det redan finns budgeterat 700 000 kronor till det här. Det har jag inte läst någonstans och inget är klart hos Trafikverket, kommunen har inte sökt om att bygga en ut- och påfart till väg 822 som måste göras. Det har varit likadant varje gång det är valår, då har man varit här och sagt att det är på gång, säger Johan Tildemyr.

Trots att han inte låter alldeles överväldigad väljer han att avbryta det han påbörjat.

– Nu säger de att det ska tas beslut om det i maj månad och då har jag sagt att jag avvaktar tills maj. Säger de att det finns 700 000 kronor, då backar jag såklart. Då lägger jag inte ut egna pengar på det. 

Ångrar sig inte

Johan Tildemyr ångrar inte att han drog igång projektet på ideell basis.

– Nej, för fasen. Inte för en sekund. Det jag tycker är tråkigt är att det måste hända så mycket innan det verkligen händer saker. Jag har varit rädd för att det är valår och man bara säger att det ska byggas därför. Det har redan gått ett kvartal av det här året och ingenting har hänt.

Det Johan Tildemyr hunnit göra är att ta ned träd på marken.

– Jag hoppas att det blir så här nu, är det bara att ta beslutet så är det ju så. Annars får jag lyfta frågan igen. Men det här är ju skitbra, jag slipper ta mina egna pengar. Alternativet är ju att jag sätter igång och bygger och kommunen tar över. Men det ville man inte och då väljer jag att avvakta. Enligt Trafikverket kommer det här inte gå att ordna hux flux.

Enligt Tildemyr ska kommunen vara överens med markägaren om att köpa en del av marken. 

– Gångbanan ska vara 4 000 kvadratmeter, som jag förstått det. Hur mycket de ska ha vet jag inte, men de ska sätta sig ned och bestämma det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: