Annons:

Sök

Annons:

Rekorddag låg i luften – så blev det inte:

Nej, någon rekorddag i parken blev det absolut inte under O-ringens tävlingsfria dag. Foto: MostPhotos

Rekorddag låg i luften – så blev det inte: "Grusar en bra dag för oss"

Det har länge pratats om att O-ringens tävlingsfria dag kan bli en rekorddag för Astrid Lindgrens Värld. Men prognoser om regn förstörde det helt.
– Det grusade en bra dag både för oss och gästen, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

Tidigare har det rapporterats om att Astrid Lindgrens Världs enskilt bästa dag var från när O-ringen hade tävlingsuppehåll sommaren 2009 och tävlingen hölls i Eksjö. 

Den sommaren hade ALV nämligen en dag med över 12 000 besökare. Men det ska inte ha varit under orienteringsfesten, berättar Joacim Johansson.

– Jag var inte med på den tiden, men de som var det säger att det inte var den dagen. Alla tiders rekorddag var visserligen den sommaren, men det var en dag när det var uppehåll efter ett antal dagar med regn. Så det stämmer inte riktigt, även om den tävlingslediga dagen under O-ringen i Eksjö också var en väldigt bra dag, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Ändå har det spekulerats kring om den tävlingsfria dagen under årets O-ringen i Oskarshamn, alltså i dag den 24 juli, kunde bli den bästa någonsin. Så blev det verkligen inte. 

– I dag är det långt ifrån en rekorddag. Vi tror att det har med prognoserna att göra. Det skulle enligt dessa regna mycket mer än det har gjort. Det har varit en ganska fin dag i parken, men det är superlugnt här.

Allt annat än rekorddag

Vid 14.30-tiden, när de flesta besökare gått in i parken, var man uppe i 5 500 gäster. Det kan jämföras med tisdagen när parken hade cirka 4 000 fler besökare.

– Det är en superlugn dag. Vi hade annars räknat med att det här skulle bli en stark dag och hade en tro och en bild av att relativt många skulle komma till parken från tävlingen, även om det är en bit att åka från Oskarshamn.

Blir man lite bitter på meteorologerna då?

– Nej, det kan jag inte säga. Det är säkert svårt att göra prognoser och de gör nog det bästa de kan, men det har inte alls varit så mycket regn. Tyvärr grusar det en bra dag både för oss och för gästen. Nu kommer förmodligen torsdagen och fredagen bli bättre än det brukar. Men man skulle inte ha litat på prognosen i dag, för då hade man haft en fin parkdag.

Ligger bra till för 500 000 besökare

Juli närmar sig annars upploppet och Astrid Lindgrens Värld ligger bra till för att nå över en halv miljon besökare. 

– Vi har haft en bra maj, en bra juni och hittills en bra juli. Det har hållit i sig sedan vi öppnade. Allt pekar mot att vi kommer komma över en halv miljon gäster, men sedan kanske vi inte slår rekordet på 537 000 besökare. Det är möjligt, men då ska vi avsluta jättestarkt i augusti och ha ett väldigt starkt höstlov. Det kommer bli ett jättebra år. 

ALV har cirka tre veckor kvar med varje dag-öppet. Därefter övergår man til sina sensommarhelger med öppet i parken mellan fredag och söndag. 

– Vi försöker, precis som vi gjort med höstlovet, att utöka antalet öppna dagar i parken. Rent krasst är det vad som avgör antalet gäster. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: