Annons:

Sök

Annons:

VEMAB om VA-taxorna:

Emma Jonsson är VA-chef på VEMAB. Bilden är ett montage. Foto: MostPhotos

VEMAB om VA-taxorna: "Prioriterat investeringar"

Nils Holgerssongruppens rapport för 2024 visar att VA-taxorna ökat med 14,3 procent i Vimmerby för en typlägenhet. Vimmerby är ändå tredje billigast i länet.
– Vimmerby står sig väl, säger VA-chefen Emma Jonsson.

Annons:

I går rapporterade vår tidning om Nils Holgerssongruppens årliga rapport gällande VA-taxorna och hur det ser ut i Kalmar län. I Vimmerby har kostnaderna ökat med 14,3 procent under året. Det innebär att den genomsnittliga årskostnaden är 6 250 kronor per lägenhet och år. 

Vimmerby placerar sig därmed som den kommun med den tredje lägsta VA-kostnaden i länet. 

"Trots den lägre kostnaden har Vimmerby kommun gjort betydande investeringar i förnyelse av VA-infrastrukturen under 2023 för att säkra hållbar drift och framtidssäkra tjänsterna för invånarna. Vimmerby står sig väl i jämförelse med andra kommuner i Kalmar län, där den genomsnittliga kostnaden för en lägenhet är 7 301 kronor", skriver VEMAB i ett pressmeddelande. 

– Vi har under det senaste året prioriterat investeringar i vår VA-infrastruktur för att minska risken för avbrott och föråldrad teknik. Detta har varit ett viktigt steg mot en mer hållbar och robust försörjning för våra invånare, säger Emma Jonsson VA-chef på Vimmerby Energi & Miljö AB.

VEMAB menar att man genom investeringarna står starkt i regionen och tar ansvar för att framtidssäkra vatten- och avloppssystemet. 

"Det är en nödvändig del av kommunens långsiktiga strategi för att möta både dagens och framtidens behov, samtidigt som vi fortsätter att arbeta för att hålla kostnaderna så låga som möjligt för invånarna", skriver VEMAB. 

HÄR kan du läsa vår genomgång av VA-taxorna för hela länet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: