Annons:

Sök

Annons:

Vectura om Nybble:

Vectura vill behålla markanvisningsavtalet i Nybble och vill vara med och utveckla kommunen, säger man.

Vectura om Nybble: "Vill vara med och utveckla kommunen"

Aleris har dragit sig ur Nybble. Men fastighetsbolaget Vectura vill behålla markanvisningsavtalet.
– Vi vill gärna vara med och utveckla kommunen, skriver Isabell Andersson, kommunikatör, i ett mejl.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Turerna kring Aleris tilltänkta nybyggnation av ett behandlingshem i Nybble har varit många. Nu har man slutligen förklarat sig ointresserade av marken.

I stället vill fastighetsbolaget Vectura, som skulle ha byggt åt Aleris, behålla markanvisningsavtalet med Vimmerby. I tisdags träffades kommunledningen och Vectura.

"Vectura och kommunen har tillsammans arbetat utifrån de intentioner som ursprungligen fanns. Aleris har tackat nej och Vectura kommer att arbetare vidare med annan part", skriver kommunikatören Isabell Andersson i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Vectura meddelar att man "kommer att finnas med över tid och gärna vill vara med och utveckla kommunen".

"Dialogen med kommunen är central för oss och vi bedömer att vi mycket gärna bygger åt kommunen", skriver Isabell Andersson.

Intresse på fler platser

Dessutom finns det intresse från Vectura om att etablera sig på fler platser i kommunen.

"Vectura vill fullfölja den markanvisning som avtalats. Det viktigaste för oss är att möta kommunens behov av nya samhällsfastigheter och att fullfölja projektet enligt det markanvisningsavtal som har upprättats. Vectura har i möten tidigare med kommunen visat sitt intresse att etablera sig på fler platser inom kommunen och därmed bidra till kommunens utveckling".

Det Vectura vill bygga på tomten i Nybble är en förskola med fem avdelningar samt ett äldreboende som rymmer 40 platser.

– Det är väldigt intressant. Bygger man ett komplex på det här sättet kan man få en bra driftslösning, men vi ska titta på det här i lugn och ro. 40 platser kan vara för lite för att få en bra drift, men det är ändå roligt att intresset finns och Mönsterås bygger på det här sättet, sa blivande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) tidigare i veckan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: