Annons:

Sök

Annons:

Lisebergsresans förändring – byter dag

Fabrikens Lisebergsresa byter dag och arrangeras på studentdagen i år. Foto: Lisberg

Lisebergsresans förändring – byter dag

Varje år brukar Fabriken åka iväg med en massa Vimmerbyungdomar till Liseberg. I år bryts den traditionen och arrangeras i stället på studentdagen den 14 juni.

Annons:

Valborgsmässoafton är en av de mest riskfyllda kvällarna på året. Många ungas alkoholdebut sker då men för att undvika det har Fabriken i flera år ordnat en resa till nöjesparken Liseberg i Göteborg där man får åka karuseller, berg- och dalbanor och andra åkattraktioner. 

I fjol var trycket för att få en plats på resan enormt och det var sju bussar med över 300 ungdomar som tog sig till Sveriges näst största stad. 

"Inget vi kan stå för"

Det sker dock några förändringar till årets resa då man byter dag – från Valborgsmässoafton till studentdagen den 14 juni. 

– Vi upplever att alkoholkonsumtionen på Källängsfestivalen är alldeles för hög bland ungdomarna, det är inget vi kan stå för. Därför testar vi att byta bort denna dag eftersom Valborg inte är ett alternativ då eleverna slutar skolan för sent på eftermiddagen, säger fritidsledaren Robin Olsson och fortsätter:

– Vi har resonerat som så att vi vill åka eftersom resan är så populär. Och vi vill åka med ungdomarna och då var byte av dag självklart eftersom Valborg var uteslutet. Vi hade alternativen att ställa in resan eller byta dag och då valde vi det sistnämnda. 

Siktar på fyra bussar

Till årets resa kommer det finnas fyra bussar. Kostnaden för att följa med på resan är 300 kronor per person och då ingår bussresa, entrébiljett och åkpass till Liseberg samt en matkupong. För att resan ska kunna genomföras med ett så pass reducerat pris krävs sponsorer.

– Bussarna beror på hur mycket pengar vi får av det vi söker. Anledningen till att vi satsar på fyra bussar är på grund av att det var väldigt mycket jobb med sju bussar. Det krävs mycket personal och lika mycket administrativt. De som i första hand får åka är de som slutar sjuan och upp till de som är födda 2002. Vår målgrupp är egentligen upp till 18 år. Det är dessa vi inriktar oss på när vi gör de här drogförebyggande insatserna som Lisebergsresan är inriktad emot, säger Robin Olsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: