Annons:

Sök

Annons:

ALV vill bygga nya bostäder i Vimmerby:

ALV vill bygga nya bostäder i Vimmerby, säger vd:n Joacim Johansson.

ALV vill bygga nya bostäder i Vimmerby: "Vill såklart hjälpa dem"

Astrid Lindgrens Värld vill fortsätta satsa och växa. Nu vill företaget bygga nya personalbostäder i Nybble.
– Vi har pratat med kommunen om det, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

Astrid Lindgrens Värld har ett återkommande problem inför varje säsong: hitta bostäder åt sina anställda. Nu kan en lösning vara på gång. 

ALV är intresserat av att bygga nya personalbostäder i Nybble.

– Vi har pratat med kommunen om det för att undersöka möjligheten om detaljplan tillåter ett sådant boende vi önskar bygga. Jag vet att den frågan är uppe hos kommunen nu, säger vd:n Joacim Johansson.

Hur mycket bostäder kan det handla om?

– För oss är det en fastighet eller byggnad som inrymmer 50 lägenheter eller 50 rum. Man kan säga att det är liknande studentboende.

ALV har ett stort bekymmer med att hitta boende åt alla sina anställda under sommaren.

– Vi har ett jättebehov och behöver lösa den här personalbostadsutmaningen. Ingenting är beslutat på styrelsenivå och vi har inte fått besked av kommunen än, så det är mycket kvar som ska diskuteras. Det är i ett tidigt stadie.

"Ska självklart hjälpa"

Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, säger att man från kommunens sida såklart vill hjälpa dem.

– Jag vet att ALV har haft problem i många år att få plats med sina säsongsanställda. Men vi har inte kommit längre än en inledande diskussion. Vi har bara hört att det finns en intresse och att det är ett bra läge för dem. 

Har det behandlats politiskt?

– Nej, inte mer än att det har lyfts en gång. Vi vill såklart hjälpa alla våra företag så mycket vi kan, det är självklart att vi ska se till att hjälpa våra företag.

Hur skulle det påverka kommunens andra planer i Nybble?

– Förskolan ligger säkert, men det skulle kunna bli ett antal färre villatomter. Jag tror att det skulle påverka tre tomter ungefär. 

Hur ser du på det?

– Vi behöver det också, men vi behöver allt. Vi får jobba vidare med planerna på fler villatomter. Så småningom kommer vi med planer på ett nytt villatomter.

Ännu ett nytt villaområde i Vimmerby?

– Vi pratar om det och det gäller att ha lång framförhållning. Vi har en hel del på gång, men man måste också planera för det i god tid.

Vid 19-tiden berättade kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) att kommunstyrelsens arbetsutskott gett ett uppdrag åt samhällsbyggnadsutskottet att ta fram ett markanvisningsavtal för ALV på tomten i Nybble.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: