Annons:

Sök

Annons:

Hotell Ronja permitterar all personal:

Hotell Ronja korttidspermitterar i princip all personal, berättar Linda Carlsson. Foto: Arkivbild

Hotell Ronja permitterar all personal: "Känns för jävligt"

Hotell Ronja AB – där hotellet, restaurangen och gymmet ingår – korttidspermitterar i princip all personal. Detta på grund av effekterna av covid-19.
– Det känns för jävligt, säger ägaren Linda Carlsson. 

Annons:

Samtliga tre verksamheter i bolaget berörs av beslutet. Något Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

– Vi korttidspermitterar i princip all personal. Det är inte långt från 100 procent kan jag säga. Vi har gjort en del förändringar på restaurangsidan redan, framför allt på kvällssidan. Grejen är att lokomotivet är vårt hotell. Nu är allt som var inbokat avbokat och ett affärsmässigt beslut skulle vara att stänga igen allt, men med respekt för de anställda håller vi igång så länge det finns ett någorlunda antal gäster, säger Linda Carlsson.

Hur känns det att göra det här?

– Det känns för jävligt. Vi var på uppgång och hade hur mycket som helst inbokat i april och såg fram emot ett bra år. Nu är allt omkullkastat. Det är jättetråkigt för alla inblandade. Det är ekonomiska ting det här och det är sorgligt, för vi har många anställda som är barnfamiljer. Alla blir rädda av det här.

"Då blir det riktiga varsel"

Linda Carlsson tycker att korttidspermittering är en förhållandevis bra lösning.

– Sedan finns det brister, som kommer göra att en del faller ändå. Jag tror att de här åtgärderna inte räcker för Vimmerby om ALV inte kan öppna. Regeringen måste hitta på något, men samtidigt har man tiden emot sig, det finns barnsjukdomar och allt blir inte hundraprocentigt. Företag behöver likvida medel i sina bolag och här kommer pengarna långt i efterhand. Jag tror att många kan få det tufft nu den 24:e när löner och moms ska betalas.

Att ALV kan öppna för säsongen är avgörande, menar hon.

– Om inte ALV kan öppna, då kan vi glömma detta med korttidspermittering. Då blir det riktiga varsel tills dess den dagen marknaden är igång igen.

Vad tror du om framtiden efter krisen?

– Om jag har positiva ögon så tror jag att Vimmerby kan få en fantastisk säsong, om säsongen får börja i tillräcklig tid. Om inte – då är det jävligt becksvart. Säsongen måste komma igång i rimlig tid, om det ska gå. Försäsongen är en viktig inkomstkälla, men en del kommer klara sig om högsäsongen kan rulla. Annars kan jag bara tänka mig hur det ser ut när man går ut på torget i Vimmerby.

"Gör inget annat nu"

Materialmännen påverkas ännu inte av coronakrisen.

– Det är väl steg två, att detaljhandeln kommer i nästa svep. Jag gör just nu inget annat än att ta nya beslut för alla verksamheter och sätter mig in i allt från regeringen. Jag sitter med i en del nationella styrelser och det här är det enda man pratar om nu, hur man ska rädda butiker.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: