Annons:

Sök

Annons:

  • Nu är stora padelsatsningen i hamn – då blir det invigning:

    Nu är den stora padelsatsningen i hamn. "Jag är nöjd med det estetiska", säger Linda Carlsson. Foto: Simon Henriksson

  • Nu är stora padelsatsningen i hamn – då blir det invigning:
  • Nu är stora padelsatsningen i hamn – då blir det invigning:
  • Nu är stora padelsatsningen i hamn – då blir det invigning:

Nu är stora padelsatsningen i hamn – då blir det invigning: "Nöjd med det estetiska"

Linda Carlsson har blivit ordentligt biten av padel. Så pass att hennes Hotell Ronja byggt en ny anläggning ute vid Videslättshagen, där hon bor med sin familj.
– Jag är nöjd med det estetiska, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nu har slutbeskedet för Hotell Ronjas stora padelsatsning kommit. Därmed kan Linda Carlsson, som är vd för Hotell Ronja och själv bor med sin familj där anläggningen byggts, öppna upp för spel.

Officiell invigning blir nästa lördag. 

– Det känns bra att det äntligen är klart. Det är lite sorgligt att det blir först nu, men det kan man inte gråta ihjäl sig för. Jag fick beskedet nu i veckan och försöker få ihop en formell invigning. Det kommer att bli öppet hus, tävlingar hela dagen och såväl padelnördar – som jag själv är – och andra är välkomna att se bygget, säger Linda Carlsson. 

Projektet med två nya padelbanor påbörjades i slutet av förra året med markarbetet. 

– Men då hade vi lite otur och det kom en ordentlig vinter, som förstörde planerna för plattgjutningen. Man kan säga att bygger har utvecklats rejält från att vi bestämde att vi skulle köra. 

"Kan vara svensexor"

Det blir en vanlig padelbana – som i den sporten innebär en dubbelbana – och dessutom en singelbana.

– Det har tillkommit grej på grej och det ligger helt och hållet på oss själva. Det beror på att vi har velat göra det bättre än vi tänkt från början. Från första början var det tänkt som en utomhusbana, sedan blev det tak, sedan väggar, sedan sociala ytor och nu står det klart att det ska bli en bastu också.

Tanken är att det ska gå att genomföra kund- och personalevent med mera.

– Det ska kunna vara svensexor eller tjejgäng som kommer hit. Självklart ska man också kunna åka upp och lira en och en halv timme också, men vi ville göra lite mer av det. Därför satsar vi på de här sociala bitarna, så att det finns grillar, stekhällar och sådär. Vi tittar även på paketlösning med transport om man bor på hotellet exempelvis.

"Nöjd med det estetiska"

Projektet har därför blivit större än vad Linda Carlsson först planerade för. 

– Men jag kommer inte jobba med seriespel eller något sådant. Kanske drar jag ihop lite turneringar, men då blir det mer något Wimbledon-stuk med "white party" efteråt typ. 

Den som har åkt förbi Videslättshagen där Linda själv bor med sin familj har nog inte kunnat undgå att se det stora bygget. 

– Jag är nöjd med det estetiska och det absolut viktigaste utöver själva takhöjden var att byggnaden skulle smälta in i naturen och inte skämma gården. Det tycker jag att vi har lyckats med. 

Kommer man kunna spela året runt?

– Det är så himla svårt att svara på och beror på hur banor och glas beter sig när det blir kallare. Jag tror att man kan spela så länge det inte är halt på gräset. Jag har själv testat spela när det varit runt åtta grader och det är inga problem, man blir varm direkt.

Padelbanorna kommer vara bokningsbara på samma sätt som övriga banor i trakten.

– Den är verkligen för allmänheten och vill man ha något speciellt event får man höra av sig till mig. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: