Annons:

Sök

Annons:

  • Linda Carlsson öppnade upp sin padelanläggning utanför Vimmerby i helgen. Foto: Stefan Härnström

  • Intresset för turneringen var stort. Foto: Stefan Härnström

Stort intresse för Vimmerbys nya padelbana

Linda Carlsson och Erica Carlsson Klingstedt välkomnade i helgen de första padelspelarna till invigningsspel. När vår tidning besökte anläggningen hade man spelat de första matcherna på banorna vid Videslättshagen utanför Vimmerby.

Annons:

När vår tidning kommer till invigningen står Linda och Erica och språkar med några av besökarna och sköter tidtagningen. Oktoberförmiddagen är frisk och vissa har valt att värma upp i loungen medan andra hellre står ute vid den nytända grillen eller vid banorna.

Anläggningen består av en singelbana och en dubbelbana, den sistnämnda är anläggningens stolthet.

– Vår dubbelbana håller standard för proffsspel, World Padel Tour. Den är byggd för att hålla världsnivå. Jämfört med enklare banor saknar den hörnstolpar och plexiglaset hålls ihop med silikon. Det sviktar rejält vid tufft spel, förklarar Linda stolt.

Byggd av spanjorer

Det är spanjorer som byggt padelanläggningen i Videslättshagen som på så många andra platser. Sporten är mycket stor där och team av spanska montörer och byggare åker runt och bygger hallar på heltid. Linda visar några ytterligare detaljer som utmärker en proffsbana.

– Underlaget är mondogräs och skydden längs med banan är kraftigare. Takhöjden ska räcka till och så är belysningen monterad på bågar istället för stolpar för att få lämpligt ljus, säger Linda och pekar på lamporna som är fästa på de höga bågarna.

Spel för vardagsspelare

Även om man kan spela på toppnivå här så är Videslätts Padel främst byggd för de som vill spela till vardags, motionera och ha kul. Tanken är att besökare ska boka en tid och spela med minimalt krångel.

Under invigningsdagen fanns 40 spelare på plats.

Framöver har man börjat boka in privata event och det är även föreningar som är intresserade av att spela turneringar.

På frågan vad hon tror om padelsportens populäritet svarar Linda:

– Den värsta boomen har lagt sig men många nya spelare tillkommer. En del som haft uppehåll med sina ordinarie idrotter och spelat padel istället börjar nu så smått återgå till dem allt eftersom det öppnar upp. Jag tror inte den kommer tappa men skulle underlaget av spelare försvinna kan vi bygga om stället till en maskinhall, skrattar Linda och tittar upp på den väl tilltagna takhöjden.

Stefan Härnström

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: