Annons:

Sök

Annons:

Utvecklingschefen:

Thomas Svärd tror att krisen stärker Vimmerby kommun på sikt. Foto: Simon Henriksson

Utvecklingschefen: "Krisen kommer stärka kommunen framåt"

Den pågående coronakrisen kommer stärka Vimmerby kommun på sikt. Det tror utvecklingschefen Thomas Svärd.
– Vi har ett gemensamt mål och det är att kommunen överlever den här krisen, säger han.

Annons:

För åttonde veckan i rad träffades Vimmerby Tillsammans för en lägesbild över coronakrisen. Thomas Svärd, som är utvecklingschef och tycks fungera som en moderator på deras möten, säger att bilden blir mer positiv för varje vecka.

– Vi försöker träffas en gång per vecka, det är gruppens önskan och det har vi gjort. Vi träffades även under påskveckan. Det här är en möjlighet att uttrycka problem, jobbigheter och utbyta idéer. Max är vi 16 stycken inklusive Jacob (Käll, kommunalråd), som representerar politiken. Vi försöker ha bredden, både vad gäller profession och åldersstruktur, säger Thomas Svärd. 

Under frukostmötet framkom att flera delar ur näringslivet är nöjda med hur kommunen agerat i krisen.

– Vi är också stolta, det här är inget som någon gör ensamt, det är Vimmerby Tillsammans som gör detta. Vi gör det här ihop och det är det bra som kommer ur det här. 

"Gått till det bättre"

Att Astrid Lindgrens Värld öppnar om mindre än en månad välkomnas förstås av många inom näringslivet.

– Det betyder jättemycket, bara själva signalvärdet i går gav hopp och något att se fram emot. Även om de bara startar med 1 500, så är det jättebra. Skulle de kunna återgå till mer normala siffror senare i sommar så skulle det betyda jättemycket.

Hur upplever du att bilden har förändrats under de här veckorna?

– Hoppet har gått till det bättre. Vi blir mer och mer samspelta, från att ha varit kollegor till att numera vara vänner och ha ett gemensamt mål: att kommunen ska överleva den här krisen, framför allt ur näringslivssynpunkt och oavsett om det är besöksnäring, handel eller industri. Det är en samsyn.

"Stärker oss"

Thomas Svärd vill att samarbetet fortsätter när coronapandemin är över.

– Jag tror att det här stärker oss jättemycket. Jag vet att Marcus (Alsér) försökt få till något i många år. Då har man sprungit till sitt egna. På grund av det här, inte tack vare, kan det bli väldigt bra och det kommer stärka Vimmerby kommun framåt. Vi har fått propåer och förfrågningar från andra hur vi har gjort och vi är bergsäkra på att Vimmerby stärks efter coronakrisen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: