Annons:

Sök

Annons:

Byggplanerna är satt på paus:

Planerna på byggnation på Kiosken är satt på paus.

Byggplanerna är satt på paus: "Just nu är det bara halt"

Förhoppningen var byggstart tidig vår 2020. Men ännu har inget hänt på Kiosken i centrala Vimmerby – och frågan är vad som kommer hända.
– Just nu är det bara halt, säger Tomas Carlström, vd för Aptare Fastigheter.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

När fastighetsföretaget Aptare Fastigheter fick grönt ljus av politiken för att bygga på kiosken i centrala Vimmerby, där Sibylla tidigare fanns och där det numera är parkering, var tanken att byggstart skulle ske under våren 2020. 

Så har det inte blivit.

Nu jobbar Byggbolaget, där Tomas Carlström – vd:n för Aptare – är delägare, med ett nytt projekt i Vendledal. Men med Kiosken är inget igång. 

– Det som återstår är att trycka på knappen, men de senaste månaderna har mycket förändrats väldigt drastiskt. Vi får nog ha bokslut med corona först, säger Tomas Carlström. 

Totalt handlar det om ett 60-tal bostäder, där en majoritet ska bli trygghetsboende. 

– Just nu finns inga datum, ingenting. Vi får avvakta och se. Just nu är det bara halt. Man fryser nuvarande situationer. Jag hoppas det löser sig framåt hösten.

"Får följa det dag för dag"

Carlström säger att det inte har något med just Kiosken eller Vimmerby att göra. 

– Vi får följa det här dag för dag. Det har inget med varken Vimmerby eller efterfrågan att göra, men det haltar på grund av rådande omständigheterna. Bankerna är rädda för massarbetslöshet och ingen har varit med om det här tidigare. 

Påverkas Kiosken av Vendledal?

– Nej, det gör det inte. Kiosken är trygghetsboende och hyresrätter, så det är olika kategorier. Här är det snarare så att man inte behöver finansiering som i fallet med Vendledal. Jag kan förstå att folk vill avvakta också, när det är konkurser och uppsägningar. Man gör ingen jättestor kapitalinvestering när man inte vet.

Finns det risk att Kiosken-projektet inte blir av?

– Det finns risk att det förskjuts, men vi har lagt mycket pengar på projektering. Vi vill att det ska bli av, men det är inte heller det enda stället vi bygger på. Vi får avvakta helt enkelt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: