Annons:

Sök

Annons:

Fullmäktige ger klartecken – 60 nya bostäder ska byggas

Aptare Fastigheter får nu klartecken för att bygga i Vimmerby. Foto: Pressbild

Fullmäktige ger klartecken – 60 nya bostäder ska byggas

Kommunfullmäktige var enigt. Detaljplanen för Kiosken, där 60 nya bostäder ska byggas, godkändes av fullmäktige.
– Vi hoppas byggstart tidig vår 2020, säger vd:n Tomas Carlström.

Annons:

Politiskt har fastighetsföretaget Aptare Fastigheter nu fått grönt ljus för att bygga på Kiosken i centrala Vimmerby. På platsen fanns tidigare Sibylla och numera fungerar det som parkering.

Detaljplanen togs slutgiligt av kommunfullmäktige i måndags kväll – och nu ska den bara vinna laga kraft innan Aptare går vidare med en bygglovsansökan.

– Det kanske kan bli byggstart tidig vår och så får vi räkna med en byggtid på 13-14 månader, så sommaren 2021 kanske det kan vara klart, sa Tomas Carlström, vd för Aptare fastigheter för någon månad sedan.

Detaljplanen tillåter ett höghus på fem eller sex våningar. Fullmäktige hade inget att erinra mot planen. Dock lyftes frågan om parkeringssituationen i centrum.

– Det är inte bara det faktum att parkeringsplatser försvinner när det här byggs, utan också att det tillkommer ett större behov när fler ska bo i centrum, sa Lars Johansson (V).

Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Niklas Gustafsson (M) svarade att det finns ledig parkeringskapacitet intill och att det får tas efter det kommande startbeskedet i nämnden. 

"Efterfrågan får styra"

Tre veckor behöver passera innan detaljplanen kan vinna laga kraft. Totalt handlar det om ett 60-tal bostäder, där ett 15-tal blir bostadsrätter.

– Efterfrågan får styra det. Finns det inget intresse för bostadsrätter får det bli hyresrätter i stället, sa Tomas Carlström tidigare i år.

Merparten av lägenheterna kommer bli trygghetsboende.

– Det finns det stor efterfrågan på och det här kommer ligga fantastiskt centralt till i Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: