Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ny satsning på träffar i Frödinge – inleds i dag:

Curt Tyrberg och Bertil Carlsson ser fram emot träffarna i Frödinge på tisdagar. Foto: Simon Henriksson

Ny satsning på träffar i Frödinge – inleds i dag: "Duktiga på social distansering"

Bygdegårdsföreningen i Frödinge är en av många som drabbats av coronapandemin. Men nu ska verksamheten så smått igång igen. Först ut är en satsning på litteraturen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I princip allt har avbokats och arrangemangen har ställs in. Det har varit en dyster vår för Frödinge bygdegårdsförening. 

Men föreningen ger förstås inte upp. Nu ska man komma igång med verksamhet igen och eldsjälarna Curt Tyrberg och Bertil Carlsson ligger bakom. 

– Vi har haft tipspromenader nu under våren på söndagarna där vi lockat ut väldigt många egentligen. Efter promenaderna har vi haft fika och då har vi slagits av att folk är kopiöst duktiga på det här med social distansering. Därför tycker vi att det kan vara värt att försöka få till lite mer verksamhet igen, säger Bertil Carlsson. 

Med start i dag blir det tre tisdagsförmiddagar i följd med aktivitet på baksidan av bygdegården. Bord har ställts upp i en björkdunge och kaffet är mer än laddat. Naturligtvis följs rekommendationerna från myndigheterna. 

– Vi har länge känt att det är synd att den här platsen inte används mer. Om vi har vädret med oss kan det samlas 25-30 personer här utan att det blir för trångt, säger Bertil Carlsson.

Inleder lokalt

De tre träffarna arrangeras tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan och det genomgående temat är litteratur. I dag utgår man från boken "Raggarna från skogen", som är skriven av lokala författaren Sven-Åke Bylund. 

– Han beskriver raggarkulturen i norra länet på 1970-talet och vi tror att det är många som var med på den tiden som kan känna igen sig i berättelserna och kanske också personerna det handlar om, även om det är andra namn. Vi kommer läsa ett par stycken ur boken och av det föds säkert en diskussion bland deltagarna. Det finns mycket att diskutera kring det och utöver fikan är diskussionen det viktigaste. Det behöver inte vara litteraturen i sig som diskuteras, utan det kan lika gärna vara företeelser, säger Curt Tyrberg och Bertil Carlsson. 

De båda hoppas att det inte bara dyker upp folk från Frödinge.

– Vi har sett vid tidigare arrangemang att det inte bara är så, utan det kommer folk från alla möjliga håll. Vill man göra det till en utflykt finns det ju bra cykelvägar att ta hit från Vimmerby, säger de. 

Finns intresset?

Vad det blir för inriktning på kommande tisdagsträffar återstår att se.

– Vi har ett antal litterära alster som är författade av andra än Astrid Lindgren som man kan göra något roligt omkring. Hur lokalt det blir, eller om det blir ett vidare perspektiv, får vi se. Jag tänker på Torgny Lindgren och andra. Vi har flera andra lokala författare också. Det behöver inte vara någon lokal anknytning heller, det får vi se, säger Curt Tyrberg.

– Vi är också beroende av om det kommer något folk. Finns det ett intresse? Vi tänker att publiken också får vara med och bestämma det. Vi testar oss fram helt enkelt, säger Bertil Carlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: