Annons:

Sök

Annons:

Världen kommer till Frödinge:

Tummen upp. Curt Tyrberg ser fram emot när Berwaldhallen kommer till Frödinge. Foto: Ossian Mathiasson

Världen kommer till Frödinge: "Blir jättespännande"

Den 21 augusti berättar Ekots utrikeskorrespondenter om sitt arbete i Berwaldhallen. I Frödinge bygdegård kan man följa med via direktlänk – och ta del av diskussionerna.
– Det blir jättespännande, säger Curt Tyrberg, kassör i Riksteatern Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vill du lyssna på vad Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tänker om situationen i världen men tycker det är för långt att åka till Berwaldhallen i Stockholm? Inga problem alls. Diskussionen korrespondenterna emellan kommer gå att följa direkt från Frödinge bygdegård.

– Det är en sändning som Riksteatern centralt erbjuder och som vi nu får tillgång till att visa på storbild med ljud i bygdegården. Syftet är att öka intresset för utrikesfrågor och vår omvärld, säger Curt Tyrberg. 

Ekots utrikeskorrespondenter ska dela med sig av sina erfarenheter och berättelser från mängder av olika platser i världen. De kommer att samtala tillsammans med moderatorer inför publik. Bland annat deltar Cecilia Uddén, Kairo, Lotten Collin, Bogotá, och Fernando Arias, New York.

– Likväl som vi är intresserade av det lokala vill vi ge Vimmerbys befolkning möjlighet att göra ett besök i Berwaldhallen utan att behöva åka dit. Vi låter världen komma närmare Vimmerby, säger Tyrberg. 

Vad som kommer att diskuteras är inte känt.

– De vet inte de heller, utan vi får se vad som händer. Alla Ekots utrikeskorrespondenter kommer att vara på plats och det är indelat i tre olika avsnitt. Det skulle till exempel kunna vara Nordamerika, Afrika och Asien eller små länder respektive stora länder. Krig kanske är ett ämne. Det vet vi inte än. Hur upplägget blir får vi se.

Tid för diskussioner

Det hela pågår i fyra timmar med två pauser för mingel och diskussion.

– Jag tror att det blir jättespännande. Det är lite lustigt att det händer här, men vi tycker att det är jätteroligt. 

Det kommer även att bli diskussioner i Frödinge bygdegård kring de ämnen som avhandlas.

– Vi kommer att plocka ut några frågor och lyfta fram dem. Exakt hur det blir vet vi inte. 

Hur mycket folk hoppas ni på?

– Någonstans mellan 50 och 100 personer. Det kommer serveras mat och fika för de som kommer, så är man en större grupp är det bra om man hör av sig så vi kan förbereda på ett bra sätt.

Evenemanget är kostnadsfritt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: