Annons:

Sök

Annons:

Få lyssnade på Ekots utrikeskorrespondenter i Frödinge

Det kom inte särskilt många besökare för att lyssna på Ekots utrikeskorrespondenter på livelänk i Frödinge bygdegård. Foto: Ossian Mathiasson

Få lyssnade på Ekots utrikeskorrespondenter i Frödinge

Tidigare i veckan berättade Ekots utrikeskorrespondenter om sitt arbete i Berwaldhallen. I Frödinge bygdegård kunde man följa med via direktlänk men få personer kom dit.
– Tyvärr är det inte så många som har nappat på idén, säger Curt Tyrberg, kassör i Riksteatern Vimmerby.

Annons:

På förhand hoppades Curt Tyrberg på mellan 50 och 100 besökare till Frödinge bygdegård för att lyssna på vad Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tänker om situationen i världen. 

Diskussionen korrespondenterna emellan hölls i Berwaldhallen i Stockholm och gick att följa direkt från Frödinge bygdegård. 

Få personer kom till Frödinge

Världen kom därmed närmare Vimmerby kommun under några timmar men uppslutningen var inte särskilt stor denna kväll. Vid starten fanns ett tiotal besökare på plats. 

– Det är en fantastisk möjlighet men tyvärr är det inte så många som har nappat på idén. Evenemanget är kostnadsfritt. Lions förlägger sitt månadsmöte här i Frödinge. De dyker upp lite senare efter första pausen. Vi ser möjligheter att nätverka med andra föreningar för att få fler att komma till nästa år, säger Curt Tyrberg. 

Vad beror det på?

– Jag vet inte riktigt. Det är inte så många bilar här jämfört med i söndags när vi hade marknad, då hade vi 600-700 personer. Det finns vissa människor som tycker att det är roligt och intressant och det är ofta de som lyssnar på P1. 

"Måste få folk intresserade"

Evenemanget pågick i fyra timmar med två pauser för mingel och diskussion. I de två pauserna blev det diskussioner kring de ämnen som avhandlades. 

Vad kan man göra annorlunda till nästa gång?

– Man måste få folk intresserade av utrikesfrågor och nyheter, det är det som är problemet. Vi har givetvis ett intresse för lokala nyheter och svenska nyheter. Under just detta evenemang får man inte reda på nyheterna utan hur de fick tag i nyheterna, var de blev beskjutna, var de snubblade och var de knöt slipsen fel.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: