Annons:

Sök

Annons:

Kommunens krisåtgärd – bjuder in nyckelpersoner till möte

Vimmerby kommun bjuder in lokala, regionala och nationella nyckelpersoner till ett möte på Astrid Lindgrens Värld på torsdag. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunens krisåtgärd – bjuder in nyckelpersoner till möte

Astrid Lindgrens Världs stängning är ett dråpslag. Nu bjuder Vimmerby kommun och ALV in lokala, regionala och nationella nyckelpersoner till ett möte på torsdag. 

Annons:

Astrid Lindgrens Värld höll öppet i en dryg vecka innan de tvingades fatta beslut om att stänga sin verksamhet för säsongen. 

Svenska Nöjesparksföreningen begär 1,5 miljarder kronor i statlig ersättning till sina medlemsföretag och ALV i Vimmerby, som drabbas i allra högsta grad, har ett skadeståndskrav på 220 miljoner kronor för sitt intäktsbortfall. 

"Lösningar på kort och lång sikt"

På torsdag passar Vimmerby kommun, ALV och turistföreningen i Vimmerby på att samla lokala, regionala och nationella nyckelpersoner till ett samtal mitt i pågående kris. 

”Syftet är att belysa hur viktig besöksnäringen är för landsbygdens attraktion och för utveckling utanför storstadsregionerna, hur pandemin drabbat företag som står på tröskeln inför sommarsäsongen, som ska ge intäkter för ett helt år. Vi kommer under samtalet diskutera nuläget och framtiden, söka lösningar på kort och lång sikt, men också gjuta mod i de drabbade företagen och visa att det finns en insikt och förståelse – inte minst från regeringens sida. Att vi tillsammans kraftsamlar för att lindra konsekvenserna av pandemin”, skriver Vimmerby kommun i ett pressmeddelande. 

Torsdagens träff innehåller samtal med och mellan nyckelpersonerna, pressträff och lunch. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: