Annons:

Sök

Annons:

117 brev gick ut till A-traktorägarna:

117 brev har skickats ut i Vimmerby och Hultsfred. Foto: MostPhotos

117 brev gick ut till A-traktorägarna: "Varit jättebra respons"

I juni gick polisen ut med ett skarpt meddelande till bilburen ungdom. Kommunpolisen Håkan Karlsson har också skickat ut 117 brev till ägare av A-traktorer i Vimmerby och Hultsfred. 

Annons:

Den 11 juni skrev polisen ett inlägg på sociala medier om att både allmänheten och polisen var trötta på sönderkörda gator och däckskrik nattetid. 

"Ni är ett gäng fina ungdomar och Vi älskar att ni har ett driv och ett brinnande intresse för motorer och bilar MEN skadegörelse, störande och onödig körning och andra brott relaterade till er bilkörning är straffbart och inte okej!", skrev polisen. 

Polisen skrev då också att de skulle göra hembesök. 

– Jag skickade ut 117 brev till alla A-traktor-ägare i både Vimmerby och Hultsfreds kommun. Att den registrerade ägaren är mamma eller pappa är inte ovanligt. Men man har en skyldighet att kontrollera så A-traktorn är i trafiksäkert skick. Det har varit en del samtal men inte ett samtal där någon har klagat, säger kommunpolisen Håkan Karlsson.

"Tyckte det var bra"

I de två kommunerna finns cirka 150 A-traktorer. 

– Många är ägare till flera stycken och därför blev det 117 brev som gick ut. De flesta som hörde av sig tyckte att det var bra och vi uppmanade dem att ha lite koll. 

Har ni gjort några hembesök?

– Några har fått hembesök, där vi har kommunicerat det här. När de är under 18 år kan vi kommunicera med föräldrarna, men det finns också fall där det handlar om vanliga bilar och vuxna personer. Men vi kommunicerar med de också och går det inte att kommunicera får vi skriva böter. Jag tycker att det har varit jättebra respons på det här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: