Annons:

Sök

Annons:

Centerpartiet jublar efter regeringens besked: ”Påtalat detta behov”

Stihna Johansson Evertsson (C) gläds över att det efterlysta omställningsstödet utökas. Foto: Pressbild

Centerpartiet jublar efter regeringens besked: ”Påtalat detta behov”

Fredagens besked om ett utökat omställningsstöd välkomnas av Centerpartiet i Kalmar län. 
– Vi har påtalat detta behov, säger Stihna Johansson Evertsson och Karin Helmersson, båda från Centerpartiet, i en kommentar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Näringslivet i Kalmar län består till största delen av tillverkningsindustri, livsmedelsproduktion och besöksnäring, det vill säga näringar som har påverkats av coronapandemin. 

Besöksnäringsföretagen har sin ekonomiska intäkt under sommaren och i år blev inte sommaren som den brukar.

"Krisen verkningar kom senare"

Stihna Johansson Evertsson, distriktsordförande för Centerpartiet i Kalmar län, och regionrådet Karin Helmersson (C) pekar på stängningen av Astrid Lindgrens Värld, minskat antal restaurangbesök, inställda konserter och Ironman. 

– Det finns givetvis företag som haft en bra sommar om än annorlunda. De stöd som beslutats tidigare under våren med sänkta arbetsgivaravgifter och korttidspermitteringar är två bra exempel. Till det kommer omställningsstödet som går till företag med minskad omsättning. Också det en bra åtgärd, felet är perioden det har gällt för, mars och april. Krisens verkningar kom senare i Kalmar län och för besöksnäringens skull borde sommarmånaderna gällt, säger Karin Helmersson och Stihna Johansson Evertsson. 

"Behöver kunna övervintra krisen"

Att omställningsstödet förlängs i tid är positivt för företagen i Kalmar län, enligt politikerna. 

– Det är tydligt att Centerpartiet tillsammans med Liberalerna har påverkat regering genom budgetförhandlingarna. Tyvärr finns här ett storstadsperspektiv på krisen och här behöver hela landet som perspektiv istället komma in. Region Kalmar län har tydligt påpekat detta i den remiss som ägt rum. Vi har också påtalat detta i uttalande, brev och påverkansarbete, säger Stihna Johansson Evertsson och Karin Helmersson och fortsätter:

– Företagen behöver kunna övervintra krisen och sen vara med i den utveckling som behövs för att hela landet ska växa. Att människor väljer att tillbringa sin lediga tid i vårt län är ett gott betyg och vi vill kunna erbjuda det även i framtiden. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: