Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: VIMMERBY GYMNASIUM INFÖR DISTANSUNDERVISNING

Från och med måndag inför Vimmerby gymnasium delvis distansundervisning. Foto: Arkivbild

JUST NU: VIMMERBY GYMNASIUM INFÖR DISTANSUNDERVISNING

Från och med måndag kommer Vimmerby gymnasium gå över till att utföra en del av undervisningen på distans. Dessa uppgifter nådde vår tidning på onsdagseftermiddagen, och bekräftas nu av skolchef Ola Karlsson.

Annons:

En ny förordning från regeringen ger möjlighet för landets gymnasieskolor att från och med måndag bedriva distansundervisning. Och Vimmerby gymnasium kommer haka på direkt – allt i syfte att minimera spridning av covid-19-smitta.

– Vi har suttit och jobbat med frågan hela dagen. Vi har informerat alla medarbetare, och ett brev har gått ut nu under sena eftermiddagen till vårdnadshavare till elever under 18 år, samt till elever över 18 år, om vad som komma skall, berättar skolchef Ola Karlsson på Vimmerby kommun.

Delvis distansundervisning

Beslutet om distansundervisning togs i samråd mellan Ola Karlsson samt verksamhetscheferna under onsdagen, och nu under eftermiddagen förankrades det hos kommunfullmäktiges presidium.

– Vi kommer gå över till delvis distansundervisning på skolan. Vi stänger alltså inte ner skolan, utan detta sker i grupper. Det här är samma åtgärd som på Vimarskolans högstadium, där rektorn fattade beslutet tillsammans med smittskydd utifrån smitta på skolan, medan syftet här är fullt ut förebyggande berättar Ola Karlsson.

– Syftet på gymnasiet är att glesa ut antalet elever och vuxna i skolan för att undvika smittspridning.

Utifrån behov och möjlighet 

Distansundervisningen kommer gälla från måndag vecka 48 och resten av terminen, vecka 51 ut med andra ord.

– Undervisningen ställs alltså inte in på något sätt, utan fortsätter som vanligt, fast i en annan form. Eleverna kommer växelvis under varannan vecka vara på skolan för att få undervisning, och göra exempelvis praktiska moment samt skriva prov, berättar Ola Karlsson.

– För vissa grupper, som har väldigt mycket praktisk undervisning, är det svårare med distansundervisning. Dessa kommer undantas från detta, utan distansundervisningen genomförs utifrån behov och möjlighet. Det finns en fastslagen plan som har kommunicerats till alla idag, men den kan säkert komma att anpassas och kompletteras under resans gång, berättar Ola Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: