Annons:

Sök

Annons:

Så är läget med covid-19-fall inom skolan:

Så är läget med covid-19 inom förskolan och skolan i Vimmerby kommun. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Så är läget med covid-19-fall inom skolan: "Försiktig optimism"

Läget inom förskolan och skolan i Vimmerby kommun har stabiliserats när det gäller covid-19. Det menar förvaltningschefen Ola Karlsson. 

Annons:

Under helgen och inledningen av den här veckan har få nya bekräftade fall registrerats som har koppling till skolans värld.

– Vi är försiktigt optimistiska. Det har kommit in ganska få bekräftade fall de senaste dagarna. Känslan är försiktig optimism, men att använda begreppet platå är väl fel. Men skolan är en del av samhället och känslan är att det har mattats av. Vi har inte haft lika många fall den senaste veckan, men vi kan inte veta vad som händer framåt, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Inom förskolans verksamhet finns två bekräftade fall. På Vimarskolans högstadie handlar det om 22 bekräftade fall och på låg- och mellanstadiet är det tre bekräftade fall. Astrid Lindgrens skola har inte haft nya fall på länge och ligger fortsatt på fyra fall på högstadiet. På Vimmerby gymnasium är det drygt tio bekräftade fall.

"Hanterat situationen väl"

Varför antalet bekräftade fall inte ökar lika mycket längre är svårt att säga, säger Ola Karlsson.

– Det är en allmän samhällsspridning och man kan ha blivit smittad på skolan, i kompisgäng, i affären eller på gymmet. Vi vet inte var det har skett och vi kan inte säga att det är våra insatser som har lett fram till det här. Men vi fattade beslut om distansundervisning på Vimarskolan och det var utifrån den kraftiga ökningen. Sådana beslut hjälper till, men mycket hänger också på hur man agerar utanför skolan som individ på kvällar och helger. 

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C) säger så här:

– Jag tycker att man har hanterat situationen väl utifrån förutsättningarna. Det här är inget vi har varit med om tidigare och man har gjort sitt yttersta för att det ska fungera.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: