Annons:

Sök

Annons:

Smitta i lågstadieklass – elever ska stanna hemma:

Elever i en lågstadieklass på Vimarskolan ska stanna hemma. Foto: Arkivbild

Smitta i lågstadieklass – elever ska stanna hemma: "Klart jag är orolig"

Läget förvärras på Vimarskolan. På torsdagen togs beslut om omedelbara åtgärder för en lågstadieklass på skolan.
– Klart jag är orolig över läget, säger skolchefen Ola Karlsson.

Annons:

I flera artiklar tidigare i veckan har vår tidning rapporterat om situationen på Vimarskolan. Det har då främst rört personalsituationen och högstadiet. 

Nu har även en lågstadieklass drabbats av ett utbrott av covid-19, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om. Skolledningen – i samråd med smittskyddet i regionen – har tagit beslut om åtgärder under torsdagen. 

– Informationen har gått ut till samtliga vårdnadshavare nu på förmiddagen efter ett nytt beslut utifrån att vi har några bekräftade fall i en klass och ett antal elever därutöver som är sjukanmälda, men där vi inte vet om det är covid eller inte. Det är väldigt unga elever som berörs och det krävs en hel del avvägningar innan man kan ta ett sånt beslut, säger Ola Karlsson. 

Eleverna ska inte gå till skolan varken på fredagen eller måndagen. 

– Det är ett försök att bryta smittkedjan. Vi vet att den här informationen har gått ut till vårdnadshavarna med kort varsel, men vi hade inget annat val. Vi har samrått med smittskyddet i den här frågan också. 

Kan ställa till problem

Eftersom det rör sig om en lågstadieklass ställer det förstås till problem för vårdnadshavarna. 

– Vi förstår att så här unga elever inte kan vara hemma själva och att det kommer påverka vårdnadshavare på ett annat sätt än på högstadiet. I informationen ber vi vårdnadshavare kontakta skolan om man jobbar inom samhällsviktig verksamhet och inte kan lösa omsorgen av olika anledningar. Då får vi hitta en lösning. Vi förstår att det här ställer till det för många.

Förhoppningen är att eleverna åter ska kunna vara i skolan på tisdag.

– Vi hoppas att vi kan lösa det här. Det är ett försök att bryta en pågående smittkedja i en enstaka klass.

Hur orolig är du över läget?

– Det här skiftar från en dag till en annan. Vi satt på ett möte i tisdags där budskapet från smittskyddet var att läget stabiliserats i Vimmerby. Men så small det till igen på onsdagen. Det är svårt att sia om, men förhoppningsvis är det här tillräckligt. Vi hade ett ansträngt läge på personalsidan i början av veckan, men där ser vi att vi kommer kunna lösa det på ett bra sätt. Men det är beroende av att inte fler insjuknar, säger han och fortsätter:

– Det var ett långt svar på din fråga, men klart jag är orolig. Just nu är Vimarskolan värst drabbat, men det kan också ändra sig snabbt.

HÄR kan du läsa en längre artikel med Ola Karlsson från i onsdags. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: