Annons:

Sök

Annons:

Succé för presentkorten – här är de fem mest valda butikerna

Ett företag har fått klart flest kryss av kommunens anställda. Foto: MostPhotos

Succé för presentkorten – här är de fem mest valda butikerna

Kommunens julgåva till sina anställda är tänkt att ge dubbel effekt. Det verkar den också göra. Drygt 800 000 kronor är värdet hittills för de lokala butikerna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

För en tid sedan meddelade kommunledningen att alla månadsanställda i Vimmerby kommun får två presentkort á 250 kronor. Totalt får varje anställd 500 kronor, som ska fördelas på två olika företag i kommunen. 

Tidigare i veckan kom också beskedet att även timvikarier, som jobbat i oktober och november, får del av presentkorten. 

– Totalt är det 2 060 mejl och brev som har gått ut. Alla anställda har inte mejl, därför skickas det även ut postalt. De anställda får välja två företag av de som anmält sig för sina två checkar á 250 kronor, säger utvecklingschefen Thomas Svärd. 

Hittills uppgår värdet till drygt 800 000 kronor för det lokala näringslivet. 

– Då är det 906 presentkort kvar, som ska fortsätta att växlas in, och det innebär ungefär 225 000 kronor i värde kvar att skapa. Totalkostnaden kommer hamna på drygt en miljon kronor för kommunen, som jag ser som en investering. 

Fem med flest kryss

69 företag har valts minst en gång á 250 kronor och pengarna dröjer inte direkt.

– Pengarna går ut i närtid. Inom cirka fem arbetsdagar bör de finnas på de valda butikernas konton. 

Den butik som har fått flest kryss är Lindex, med hela 375 stycken. Ett välkommet tillskott i kassan för butiken naturligtvis.

– Det är väldigt uppskattat i dagens situation och jättekul att så många har valt oss, säger Melina Franzén, som är butikschef i både Vimmerby och Vetlanda. 

Tvåa kommer Önska med 300 presentkort, trea Intersport med 250, fyra Downstairs med 225 och femma Hudvårdskompaniet med 175. 

– Det är vad som har blivit inlöst så här långt, men då saknas ju också 900 presentkort fortfarande. Vi kommer göra en likadan avräkning igen i mitten av januari. Så det blir ytterligare en slant för företagen i januari. Det är säkerligen ett välkommet tillskott, säger Thomas Svärd, som är glad över spridningen:

– Det är hela 69 företag som får ta del av det här och det är väldigt glädjande. Det är nog 15 företag som ligger mellan 125 och 50 presentkort. Det är ett välkommet tillskott till kassan, som kan hjälpa en bit på vägen. 

"Jättebesvärlig situation"

Thomas Svärd tycker att konceptet Vimmerby Tillsammans fortsätter utvecklas.

– Jag tror att näringslivet ser väldigt positivt på kommunens beslut att försöka hjälpa det lokala näringslivet i den här jättebesvärliga situationen. Det är pengar man med största sannolikhet inte räknat med innan. Det finns enheter i våra övriga tätorter som också är med och vi sluter verkligen upp för varandra. Det visar att konceptet har slagit väl ut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: