Annons:

Sök

Annons:

  • Kör 3 000 privata mil om året – kommunala bolaget står för kostnaderna

    VEMAB:s vd Torbjörn Swahn har kört mellan 3 000 och 4 000 privata mil om året. Kostnaden står VEMAB för. Foto: Simon Henriksson/Mostphotos

  • Kör 3 000 privata mil om året – kommunala bolaget står för kostnaderna

Kör 3 000 privata mil om året – kommunala bolaget står för kostnaderna

Torbjörn Swahns avtal som vd för Vimmerby Energi- och Miljö AB har flera gånger varit uppe i media. Nu visar en granskning av P4 Kalmar att Swahn kör mellan 3 000 och 4 000 privata mil om året. Kostnaden står för VEMAB för. 

Annons:

Det är just det här avtalet som Torbjörn Swahn fick när han tillträdde som vd för Vimmerby Energi- och Miljö AB som gjort honom löneledande i kommunkoncernen. 

Hans förmåner är högre än kommundirektören Carolina Leijonrams. 

Nu visar P4 Kalmars granskning att avtalet mellan VEMAB och vd:n Torbjörn Swahn sticker ut. Han är den enda vd:n i kommunala bolag i länet som har fria, privata mil med sin tjänstebil, enligt P4 Kalmar. 

Årligen, sedan 2016, har Swahn kört mellan 3 000 och 4 000 privata mil. Bilen får också disponeras av en familjemedlem och bolaget står för drivmedel även då. 

– Det här med fria mil är inte bra. Det sticker ut och är ingenting vi kommer köra vidare med i en kommande rekrytering, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande för VEMAB:s styrelse till P4 Kalmar.

"Privat angelägenhet"

När avtalet skrevs var Ola Gustafsson inte ordförande i styrelsen. 

– Det finns ingen begränsning i avtalet, så det finns ingen anledning för mig att ha synpunkter på hur mycket han har nyttjat bilen, säger Gustafsson. 

Torbjörn Swahn vill inte berätta för P4 Kalmar om resorna. Han säger att det är en privat angelägenhet och säger också att han förmånsbeskattas för de fria milen och att det var en del i ett jobberbjudande. 

Torbjörn Swahn har även haft 35 semesterdagar i sitt avtal.

Swahn lämnar inom kort vd-jobbet i VEMAB för att bli vd för det kommunala energibolaget i Västerviks kommun. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: