Annons:

Sök

Annons:

Konsthallen fick napp i chefsjakten – han blir ny chef:

Rosie Folkesson, ordförande för Virserums konsthalls ideella förening, presenterade den nya konsthallschefen Andreas Brändström i dag. Foto: Privat

Konsthallen fick napp i chefsjakten – han blir ny chef: "Jag tror på det"

Virserums konsthall har varit på chefsjakt i flera omgångar. Nu har de fått napp. Andreas Brändström från Stockholm blir konsthallens nya chef och gjorde sin första arbetsdag i dag. 
– Jobb som konsthallschef eller museichef växer inte på träd direkt. Jag ser fram emot jobbet i Virserum, säger Andreas Brändström. 

Annons:

Andreas Brändström kommer närmast från Kristinehamns konstmuseum där han var museichef i drygt tre år. Stockholmaren har lång erfarenhet från konstvärlden och är ny konsthallschef på Virserums konsthall, en tjänst som de har försökt tillsätta i flera år. 

– När man arbetar med konst så är inte utbudet av jobb som konsthallschef eller museichef så stort. Det är en stor konkurrens om jobben. Man får söka jobben som kommer ut och det är inte så ofta som de kommer ut eftersom många av tjänsterna löper på i flera år, säger Andreas Brändström. 

I Virserum har de haft svårt att tillsätta uppdraget?

– Det finns säkert folk som drar sig för att pendla. Jag har alltid jobbat i Stockholm och hade en tjänst på ett museum i Stockholm. När jag bytte jobb så hamnade jag i Kristinehamn så jag har varit med om en liknande resa. När jag skulle söka nytt jobb så var jag inte främmande för att söka mig utanför Stockholm. Man måste våga sig ut från sin hemort om man vill ha ett sådant jobb och man måste vara beredd på att flytta, säger Brändström. 

"Konsthallen är så himla fin"

Han hyr ett hus i Virserum, har kvar lägenheten i Stockholm och har sin sambo i Tysklands huvudstad Berlin. 

– Jag kommer veckopendla och det lär bli en del resor till Berlin. 

Han anser att konsthallen är intim och magnifik på samma gång och har mycket stor potential samtidigt som den ligger i en spännande kulturbygd. 

– Det som är roligt med den här typen av jobb är att göra utställningar. Konsthallen är så himla fin. Jag ser framför mig vad jag förhoppningsvis ska kunna åstadkomma. Det är en rolig plats att vara på och befriande att det är en ideell förening som driver konsthallen. 

"Blir en extra utmaning"

Konsthallens program ligger klart för en tid framöver med flera planerade utställningar och Brändström ska försöka sätta sin prägel som ny chef. 

– Det blir en extra utmaning som jag får förhålla mig till. Det finns ändå så mycket som man kan göra. Konstbegreppet är mer än att hänga upp en tavla på en vägg. 

Hur tror du att det kommer gå för dig?

– Jag tror på det. Jag brukar vara bra på att få till utställningar även om budgeten är smal. Jag har gjort mycket utställningar, det kan man genomföra på ett bra och roligt sätt i Virserum. 

Han gjorde sin första arbetsdag i Virserum i dag och vet vad som väntar i kväll.

– Bilen står på parkeringen och jag har alla grejer i bilen så jag ska installera mig i mitt nya boende. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: