Annons:

Sök

Annons:

Rebecka släpper historisk roman – fått bokkontrakt:

Rebecka Fredriksson har skrivit kontrakt på sin historiska roman. Foto: Privat

Rebecka släpper historisk roman – fått bokkontrakt: "Känns fantastiskt"

En tonårsroman, en biografi – och nu en historisk roman. Vimmerbyförfattaren Rebecka Fredriksson är snart aktuell med sin tredje bok.
– Det känns helt fantastiskt, säger hon.

Annons:

2014 släppte Rebecka Fredriksson sin debut "Ska vi slå vad" och några år senare kom en biografi om missionären Lilly Gustafsson från Djursdala. 

Nu har hon fått bokkontrakt på sin tredje bok. Den här gången är det en historisk roman som utspelar sig på 1800-talet. I måndags skrev hon konrakt med Sjöbergs förlag.

– Det känns helt fantastiskt, men jag kan inte säga så mycket än.

I nästan tre år har Rebecka jobbat med den historiska romanen.

– Jag har alltid tänkt att det dummaste man kan göra är att skriva en historisk roman för det kräver så mycket research, men jag fastnade verkligen för den här historien och kunde helt enkelt inte släppa den. Jag har hållit på i nästan tre år och den utspelar sig på 1800-talet. Det är några verkliga personer som är väldokumenterade i den, men mitt berättarjag är en person med lite mer knapphändiga uppgifter kring och där har jag kunnat vara mer fri. 

"Psykiskt påfrestande"

Exakt vad boken handlar om vill hon inte avslöja än, men att den utspelar sig i både Sverige och Nordamerika ger förstås en ordentlig hint.

– Jag har blivit ombedd att vara lite försiktig med tidsplanen, men det handlar om mindre än ett år innan den kommer ut. Det är ett ganska omfattande manus och en diskussion nu är om den ska ges ut i en eller två delar. Det är inte helt klart än. 

Hur är det att jobba med något så länge som man inte vet kommer leda till ett kontrakt?

– Det är psykiskt påfrestande. Så länge man jobbar med manuset går det ju bra, men nu i pandemitider har det varit långa väntetider på svar och det är också väldigt många som skickar in manus. När man får ett positivt besked är det både en stor lättnad och en stor lycka. Jag är överlycklig, för man har lagt så mycket tid, kraft och resurser på det. Det liknas ibland vid en graviditet och en förlossning. Man har jobbat så hårt för något som man inte vet hur det blir med.

"Kan bli fler nedslag"

Målgruppen är förstås vuxna och historiskt intresserade personer. Någon fortsättning kan det inte bli på den här romanen.

– Just den här blir två delar, sen är berättelsen slut. Så blir det ju när man följer historiska personer. Historien kan helt enkelt inte bli längre, men jag kan absolut tänka mig att göra fler nedslag i historien och plocka upp andra personer. 

Har du fler böcker som du ligger och ruvar på?

– Det finns alltid några sådär, säger Rebecka och skrattar:

– Ibland börjar man på något som självdör efter 50 sidor, men man vet aldrig om det jag håller på med nu blir något i slutändan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: