Annons:

Sök

Annons:

  • Renoveringen är igång – restaurangen siktar på öppning tidigare än planerat

    Erik Hemmingsson och Scott Sheldon ser fram emot att Guldkant ska öppna i Vimmerby under våren. Renoveringen är nu inledd. Foto: Ossian Mathiasson

  • Renoveringen är igång – restaurangen siktar på öppning tidigare än planerat

    Erik Hemmingsson och Scott Sheldon.

Renoveringen är igång – restaurangen siktar på öppning tidigare än planerat

Guldkant öppnar i Vimmerby till våren och öppningen ser ut att ske tidigare än planerat. Den stora invändiga renoveringen inleddes i måndags.  
– Vi är så sjukt taggade och längtar tills dagen vi får öppna dörrarna, säger Vimmerbybördige delägaren Erik Hemmingsson.

Annons:

Det har gått några månader sedan Guldkant släppte nyheten med att de utökar och öppnar en restaurang i Vimmerby våren 2022. Konceptet blir samma som i Västervik och flera förändringar ska göras för att lokalerna ska bli mer ändamålsenliga. Baren ska flyttas, fler sittplatser ska skapas och ägarna vill sätta sin tydliga Guldkantsprägel i lokalens olika rum. Målet är en mysig, hemtrevlig restaurang med plats för 120 gäster sommartid.  

– Tanken var att vi skulle börja bygga om i oktober, sedan har det blivit framskjutet flera gånger. Arbetet drog igång i går (läs i måndags) och det går undan. Vi är just nu inne i en period där vi måste vara här och bestämma hur vi vill att det ska se ut. Det tar nog två-tre veckor innan snickarna är färdiga, sedan börjar vårt stora arbete, säger Erik Hemmingsson.

"Ska göra om så det känns som Guldkant"

Guldkantsgänget är glada och förväntansfulla över att få öppna och erbjuda Vimmerby en ny restaurang i centrum. 

– Det känns jättebra. Vi är så sjukt taggade och längtar tills dagen vi får öppna dörrarna. Vi vill sätta vår Guldkantsprägel på denna lokal i Vimmerby och vi har ett visuellt ID som vi jobbar med. Frågan är vad Guldkant är och då gäller det att vi definierar det. Det är plywoods, petroleumblå färg, rödvitt klinkergolv, marmor och kopparrör. Får vi in alla de elementen så är vi hemma. Det är det vi jobbar med nu. Vår process är uppstudsaktig fast ändå inte, jag skulle vilja beskriva det som kontrollerat kaos. Vi har tagit bort vinkylarna och håller just nu på att diskutera var baren ska placeras, säger Hemmingsson. 

Erik Hemmingsson gillar att jobba i projekt och låta kreativiteten flöda. 

– Våra planer är alltid flytande och vi har mängder av idéer. Det är som att vi kokar spaghetti och slänger den på väggen, sedan får vi se vad som fastnar. Det är klart att allt inte går att göra, vi kan inte blåsa iväg och bygga om allt. Vi ska göra om så det känns som Guldkant, säger Hemmingsson. 

Guldkant pratade initialt om att öppna runt Valborg. Nu är siktet inställt på öppning den 23 mars. 

– Det beror på hur arbetet går under de två kommande veckorna. Vi öppnar den 23 mars om allt går bra, annars kommer det bli mellan slutet av mars och Valborg. Jag har gått och väntat på detta sedan september, säger köksmanager Scott Sheldon.

"Kul att göra nya projekt"

Scott Sheldon, bosatt i Blackstad, har jobbat på Guldkant i två och ett halvt år och har sedan tidigare jobbat på både Slottsholmen i Västervik och Brygghuset i Vimmerby. Nu är det han som blir köksansvarig på Guldkant i Vimmerby och får Vimmerbyborna Henrik Hemmingsson och Christopher Walker till sin hjälp.

Jonas Settlin, Henrik Arkåsen, Erik Hemmingsson och Jens Liljeberg är de fyra delägarna där Erik och Jonas har Vimmerbyrestaurangen som sitt ansvar. 

Vad är förklaringen till att ni vill etablera er i Vimmerby?

– Vi vill göra mer och tycker att det är kul att göra nya projekt. Det är det bästa som finns. Vi har varit och kollat på olika städer. Guldkant har tackat nej till ställen i Vimmerby under årens gång. En etablering i Vimmerby blir naturligt när jag är härifrån och det är nära till Västervik. Vi vill klara av att ha två välmående Guldkant, säger Erik Hemmingsson. 

Scott Sheldon fortsätter: 

– Jag tror att coronapandemin bromsade grabbarnas planer lite grann. När jag kom in i gänget vet jag att de funderade på att expandera. Jag tror att Vimmerby är det första steget av många. Vi har den lokala kopplingen och Guldkant behövs som en samlingspunkt på kvällarna i Vimmerby, säger Hemmingsson. 

Inga papper för fönsterna

För den uppmärksamme har inte Guldkant satt papper för fönsterna och det tänker de inte göra. 

– Det är roligt när folk ser att det växer fram. Det finns redan ett Guldkant och vi har haft många gäster från Vimmerby i Västervik så de flesta vet vad Guldkant är. VI har sagt att det ska se ut som Guldkant och att man ska känna igen sig. Därför är det ingen hemlighet att det kommer se relativt likadant ut. Vill man kika in så är det fritt fram att kika in, säger Hemmingsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: